110. Geleneksel Tarihi Yalova Fevziye Yağlı Güreşleri'ne Doğru - Son Dakika
Güncel

110. Geleneksel Tarihi Yalova Fevziye Yağlı Güreşleri'ne Doğru

110. Geleneksel Tarihi Yalova Fevziye Yağlı Güreşleri'nin 7 Temmuz Perşembe günü Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Fevziye köyünde düzenleneceği bildirildi.

19.06.2016 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

110. Geleneksel Tarihi Yalova Fevziye Yağlı Güreşleri'nin 7 Temmuz Perşembe günü Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Fevziye köyünde düzenleneceği bildirildi.

Üç yıldır güreş ağalığı yapan Orbay Tuna, yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin birliğinin ve tarihinin önemli bir parçası Tarihi Yalova Fevziye Yağlı Güreşlerine tüm güreşseverleri beklediklerini belirtti.

110 yıldır güreşseverler arasında sloganlaşan " Kırkpınar'a giden yol Fevziye'den geçer" sözünün bu yıl da kendini göstereceğini dile getiren Orbay, şunları kaydetti:

"Kırkpınar öncesinde sezonun en büyük organizasyonlarından birisi olan Fevziye güreşlerinde Ali Gürbüz, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Mehmet Yeşil, Fatih Atlı, Faruk Akkoyun, Serhat Gökmen ve Süleyman Aykırı gibi iddialı 40 başpehlivan güreşlere katılmak üzere sözleşme imzaladı. 400 civarında pehlivanın katılacağı güreşlerin kıran kırana olacağı tahmin ediliyor. Ramazan ayı boyunca güreşler yapılmazken bayramın 3. günü düzenlenecek Fevziye güreşleri seyirciler için adeta ikinci bir bayram niteliği taşıyacak.Fevziye Güreşleri'nin Çerkesler için ayrı bir önemi bulunmaktadır. Bölgedeki Çerkes halkı ata vatanlarından ana vatanlarına göç ettiklerinde civardaki kardeş halklarla kaynaşmak ve bütünleşmek için bu güzel organizasyonu başlattılar. Olimpiyat Şampiyonu Güreşçi Gazanfer Bi·lge'nin köyü Fevziye güreş tarihimizde önemli yere sahiptir. Kültürlerin spor çatısı altında toplanmasıyla Anadolu'da kardeşliği ve bütünleşmeyi simgeleyen Tarihi Yalova Fevziye Yağlı Güreşleri bu sene de müthiş bir organizasyonla gerçekleştirilecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 110. Geleneksel Tarihi Yalova Fevziye Yağlı Güreşleri'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement