115 Bin Sağlık Çalışanına Lisans Tamamlama Müjdesi - Son Dakika
Yerel

115 Bin Sağlık Çalışanına Lisans Tamamlama Müjdesi

115 Bin Sağlık Çalışanına Lisans Tamamlama Müjdesi

Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, sağlık çalışanlarının lisans tamamlamamasına olanak sağlayan yasal düzenlemenin tamamlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

25.07.2015 10:04

Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, sağlık çalışanlarının lisans tamamlamamasına olanak sağlayan yasal düzenlemenin tamamlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, 115 bin sağlık çalışanlarına lisans tamamlama müjdesinin verilmesi üzerine açıklamalarda bulundu. Öksüz, yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının lisans tamamlama ile ilgili herhangi bir engelinin kalmadığını ifade etti. Öksüz, "Sağlık-Sen olarak, talebimizin kazanıma dönüşmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Sağlık-Sen'in en önemli taleplerinden olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sözünü aldığımız lisans tamamlamayla ilgili yasal düzenlemeler tamamlanarak yürürlüğe girmiş ve uygulama için YÖK'ün çalışmalarını tamamlaması beklenmekteydi. YÖK konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak lisans tamamlama takvimini açıkladı. Buna göre, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için açılacak lisans tamamlama programları Ağustos ayında yapılacak" dedi.

"SIRADA YIPRANMA PAYI VAR"

Bu düzenlemeden sonra sırada sağlık çalışanların yıpranma payının hayata geçmesi ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması olduğunu belirten Öksüz, "İlk kez bir meslek grubunun eğitim hayatına yönelik yasanın çıkmasına öncülük etmenin onurunu da yaşıyoruz. Sağlık-Sen olarak talep ettiğimiz konuları tek tek kazanıma dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızdan sözünü aldığımız kreş konusunda genelge yayınlandı. Lisans tamamlamanın kanuni düzenlemesi yapılmış, YÖK'ün çalışmalarını tamamlaması bekleniyordu, bu da gerçekleşti. Sırada yıpranma payının hayata geçmesi ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması bulunuyor. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek toplu sözleşmede, diğer taleplerimizi de masaya taşıyacak ve kazanıma dönüşmesi için mücadele edeceğiz. Lisans tamamlamanın 115 bin sağlık çalışanına bir kez daha hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 115 Bin Sağlık Çalışanına Lisans Tamamlama Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement