117 Yaşındaki Alay, Sağlıklı Yaşamın Sırrını Anlattı - Son Dakika
Güncel

117 Yaşındaki Alay, Sağlıklı Yaşamın Sırrını Anlattı

Batman'da yaşayan 11 çocuğu ve 255 torunu olan 117 yaşındaki Mehmet Alay, sağlıklı yaşamın sırrını anlattı.

14.04.2016 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da yaşayan 11 çocuğu ve 255 torunu olan 117 yaşındaki Mehmet Alay, sağlıklı yaşamın sırrını anlattı.

Kimliğinde 01 Ocak 1929 doğumlu olduğu görünen ancak Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde yapılan kemik testi sonucu gerçek yaşı 117 olduğu tespit edilen Alay, yaşamı boyunca hiç tütün ürünü kullanmadığını söyledi.

Alay, uzun yaşamını kırmızı et ve süt ürünlerine borçlu olduğunu, sabah kahvaltısında bile kırmızı et tükettiğini belirtti.

Doğduğu Kayapınar Köyü'nden Oymataş'a göç ettiklerini buradan da 50 yıl önce Batman'a geldiklerini anlatan Alay, şöyle konuştu:

"İmkanım olsaydı köyüme gitmek isterdim ama artık o gücüm yok. Görme güçlüğü çekiyorum artık, nefes almakta zorlanıyorum. Yürürken artık nefesim kesiliyor. Gücüm olsa köyüme giderdim. Tarımla, hayvancılıkla uğraşıyordum köyde."

Haftanın 5 günü kırmızı et yiyor

Alay'ın oğlu Şakir, babasının haftanın 5 günü kırmızı et ve süt ürünleri, kimi zaman sabah kahvaltısında da kırmızı et tükettiğini kaydetti.

Oğul Alay, şöyle dedi:

"Et onun vazgeçilme yiyecekleri arasındadır. Bazen sabah kahvaltısında bile et yiyor. Süt ürünlerine ağırlık veriyor. Doğal besleniyor. Tandır emeği dışında yani buğday ekmeği dışında ekmek tüketmiyor. Bu kadar uzun yaşamasının sırrı da doğal beslenmesidir. Herkes babama 'asırlık çınar' der. İlerleyen yaşına rağmen durumu gayet iyi."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 117 Yaşındaki Alay, Sağlıklı Yaşamın Sırrını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement