12'nci Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu Başladı - Son Dakika
Yerel

12'nci Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu Başladı

12\'nci Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu Başladı

Eyüp Belediyesinin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu başladı.

06.11.2015 14:58  Güncelleme: 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüp Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu başladı. Birbirinden ünlü ilim adamlarının ve akademisyenlerin katıldığı sempozyumun birinci oturumu"İslam Fetihleri ve Olgusu" konusu üzerine yapıldı.

Eyüp Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl da Siyer Vakfı ile iş birliği ile düzenlenen 12'nci Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu, Eyüp Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen, "İslam Fetihleri ve Olgusu" konulu oturumla başladı. Konferansa, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek ve İslam coğrafyasından ilim adamları ve akademisyenler de katıldı. İlim adamları ve akademisyenler "İslam Fetihleri ve Olgusu" konusu başlığı altında yapılan oturumda, İstanbul'un manevi fatihi Eyüp Sultan Hazretleri'nin fetih, tebliğ ve davet anlayışı üzerine konuşmalar yapıldı. Oturum sonunda ise konferansa onur konuğu olarak katılan, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, organizasyondan duyduğu memnuniyetini dile getirerek, konferansa kakı sunanlara teşekkür etti.

"TARİHİ MÜKELLEFİYETİMİZİ, SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRİYORUZ"

Tarihi mükellefiyeti, sorumluluğunu yerine getirmek adına bu projeye önem verdiklerini belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Eyüp ilçemiz, bizim en önemli medeniyet havzalarımızdan bir tanesidir. Eyyüb el-Ensari ilçemizde metfun. Bu bize bir mükellefiyet doğuruyor. Bizim medeniyetimizin, kültürümüzün en önemli kaynaklarından olan bu beldemizin, eserlerini, değerlerini, ihya etmek, inşa etmek ve gelecek nesillere aktarma mükellefiyetimiz var demiştik. İşte bu mükellefiyetimizin yerine getirilmesi anlamında, benim belediye başkanlığım öncesinde, eski belediye başkanımız Ahmet Genç zamanında başlamış olan, Eyüp Sultan Sempozyumu'nu yeniden başlattık. Bu sene 12'ncisini düzenliyoruz. Çok güzel bir katılım var. Onlarca akademisyen burada. Çok güzel tebliğler sunacaklar. İnşallah bu çalışmalarımız, gayretlerimiz devam edecek. Tarihi mükellefiyetimizi, sorumluluğumuzu yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.

"İSLAM DÜNYASI İŞGAL ALTINDADIR"

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ise, "Bu toplantı, bu sempozyum, Ebü Eyyüb el-Ensari ve fetih konusu ile başlıyor. Bizde fetih, bir işgal değildir. Bir sömürü değildir. Bir yeri açmaktır. Neye açıldı; İslam'a açıldı, ahlaka açıldı, imana açıldı, adalete açıldı, merhamete açıldı. İslam dünyası işgal altındadır. Fetih değil, işgal altındadır ve bizim için en önemli, bizi en fazla üzen hususlardan birisi de işgalcilerin yine Müslümanları kullanmasıdır. İslam dünyası, büyük güçler tarafından Müslümanlar kullanılarak işgal edilmeye çalışılmaktadır. Aramızda farklı görüşler, farklı hep olmuştur, yine de olacaktır. Bunları kullanarak bizleri birbirimize düşürmek isteyenlere karşı uyanık olmak bizim daima gayemiz olmalıdır" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 12'nci Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement