12. Uluslararası Leylek Festivali" Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

12. Uluslararası Leylek Festivali" Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Festivale katılan vatandaşlardan detaylar Festivalin yapıldığı Eskikaraağaç Mahallesi'nden detaylar Leyleklerden detaylar "12. Uluslararası Leylek Festivali" başladı Karacabey'deki festivale katılanlar, gözlem kulesinden ve göle açıldıklarını kayıklardan evler ile elektrik direklerinin tepelerine yuva yapan leylekleri izledi Bursa'nın Karacabey ilçesinde bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Leylek Festivali başladı.

04.06.2016 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Festivale katılan vatandaşlardan detaylar

Festivalin yapıldığı Eskikaraağaç Mahallesi'nden detaylar

Leyleklerden detaylar "12. Uluslararası Leylek Festivali" başladı

Karacabey'deki festivale katılanlar, gözlem kulesinden ve göle açıldıklarını kayıklardan evler ile elektrik direklerinin tepelerine yuva yapan leylekleri izledi

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Leylek Festivali başladı.

Avrupa Leylek Köyleri Birliği'ne üye olarak, Türkiye'nin bu alanda uluslararası tek temsilcisi olma başarısını gösteren ilçenin Eskikarağaç Mahallesi'ndeki festivale, Bursa'dan ve çevre illerden gelen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Açılış konuşmasını yapan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, belediye olarak tüm canlılara aynı ölçüde önem verdiklerini söyledi.

"Hayvan Dostu Karacabey" sloganıyla yola çıktıklarını belirten Özkan, "Karacabey Belediyesi tüm canlılarla yakından ilgileniyor. İlçemizde modern bir hayvan barınağını faaliyete geçirdik. Karacabey'in tüm değerlerini gün yüzüne çıkarıp, turistik olarak da bunun meyvelerini Karacabey halkına kazandırma yönünde çalışmalarımız var." ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da ilçe olarak UNESCO'ya girmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Dünya literatüründe Türkiye'nin uluslararası arenada festival olarak Eskikarağaç Mahallesi'nin tek temsilci olduğuna dikkati çeken Karlık, "Bildiğiniz gibi Türkiye'de ilk hayvan hastanesi Bursa'da kuruldu. Başta Karacabey Belediye Başkanımız ve ekibi başta olmak üzere, emeği geçen herkesi kutluyorum." diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından katılımcılar, gözlem kulesinden ve göle açıldıklarını kayıklardan evlerin ve elektrik direklerinin tepelerine yuva yapan leylekleri izledi.

Festival, yarın yapılacak etkinliklerle devam edecek.

12. Uluslararası Leylek Festivali" Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 12. Uluslararası Leylek Festivali' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement