Çaykur Rizespor'da 12 Yılda 22 Teknik Direktör - Son Dakika
Spor

Çaykur Rizespor'da 12 Yılda 22 Teknik Direktör

Çaykur Rizespor\'da 12 Yılda 22 Teknik Direktör

Rıza Çalımbay ile yollarını ayıran Çaykur Rizespor'da 12 yılda 22 teknik adamın görev yapmış olması dikkat çekiyor.

11.02.2014 16:41  Güncelleme: 12:05

Türkiye liglerinde son 12 yılda en fazla teknik direktör değişikliği yapan kulüplerden biri olan Çaykur Rizespor, önce Süper Lig ardından da 1. Lig'de mücadele ettiği 2002-2014 yılları arasında takımı 22 farklı çalıştırıcıya emanet etti. Karadeniz ekibi, Süper Lig'e yükselmeden önce 5 yıl mücadele ettiği 1. Lig'de 8 teknik adam değiştirdi. Çaykur Rizespor'da 1.5 yılla en uzun süre görev yapan teknik direktör Ümit Kayıhan olurken, Suat Kaya 3, Mehmet Şansal da 5 maç ile en kısa süre çalışanlar listesinde yer aldılar.

DENİZLİ GİTTİ ÇALIMBAY GELDİ 

PTT 1. Lig'de Çaykur Rizespor'un başında son olarak görev alan isim Mustafa Denizli oldu. Takımın başında 17 maçta sahaya çıkan Mustafa Denizli ile Çaykur Rizespor başarıyı yakaladı ve 5 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig'e yükseldi. Mustafa Denizli, 125 milyon lira transfer bütçesi isteğine 40 milyon lira öneren yönetimle anlaşamayınca takımdan ayrıldı. Denizli'nin yerine ise üçüncü kez Rıza Çalımbay göreve geldi. Çalımbay yönetiminde Süper Lig'e hızlı başlayan yeşil mavililer, ilk 5 maçta 4 galibiyet aldı, ardından 14 haftada 5 beraberlik alırken 9 maçını kaybetti.

GÜNDEMDE 4 TEKNİK ADAM VAR 

Teknik direktör arayışlarını sürdüren yeşil mavililer ilk temasa geçtiği isim olan A milli takım eski teknik direktörü Abdullah Avcı'dan olumlu cevap alamadı. Çaykur Rizespor'da Trabzonspor'dan ayrılan Mustafa Reşit Akçay ile birlikte Uğur Tütüneker, Gheorghe Hagi ve Ziya Doğan isimleri üzerinde durulduğu bildirildi.

TAKIM KARACA'YA EMANET 

Çaykur Rizespor, alt yapı antrenörü Mehmet Ali Karaca nezaretinde Gaziantepspor maçı hazırlıklarını tesislerinde yaptığı çalışmayla sürdürdü. Karaca, antrenmandan önce, "Önümüzde Gaziantepspor ile oynayacağımız çok kritik bir maç var. Bu önemli karşılaşmadan istediğimizi alacağız. Oyunculara güveniyorum. Galip gelip uzun süredir beklediğimiz 3 puan hasretine son vereceğiz. Bunun için taraftarımıza büyük görev düşüyor" dedi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Çaykur Rizespor'da 12 Yılda 22 Teknik Direktör - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • yunus korkmaz: allah askina nereden bulursunuz,ziya dogan emekli olmus, romen hagi futbolculuguna diyecegim yok bursaya gitti perisan etti bursayi tütüneker iyi olsa konya birakarmiydi,mustafa resit akcaya bir diyecegim yok bizim yörenin adami rize trabzon fark etmez yada bir alman alin takima disiplin getirsin disiplin olmayan yerde basari olmaz futbolcular birbirlerile yaris etmesi lazim kadroya girmek icin...... 0 0 Yanıtla

Advertisement