13'üncü Yaz Çalışma Kampı 5 Eylül'de Başlıyor - Son Dakika
Yerel

13'üncü Yaz Çalışma Kampı 5 Eylül'de Başlıyor

13\'üncü Yaz Çalışma Kampı 5 Eylül\'de Başlıyor

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Çocuklarımız bizim geleceğimizdir.

18.07.2016 11:14

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onların mutluluğu bizlerin de mutluluğu demektir" dedi.

Yenimahalle Belediyesi ile ODTÜ Mezunları Derneği proje grubu Ankara Gönüllü Takımı'nın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında minik öğrenciler, 5-9 Eylül tarihleri arasında "13'üncü Yaz Çalışma Kampı" için yola çıkmaya hazırlanıyor. Abla-Abi-Kardeş Projesi kapsamında üniversiteli abla ve ağabeyleri tarafından evlerinde ders alan maddi durumu yetersiz ailelerin çocukları yaz tatili sürecinde de kampa katılacaklar.

Proje kapsamında abla ve ağabeylerinden eğitim alan Çiğdemtepe, Yakacık ve Pamuklar bölgelerinde yaşayan 30 çocuk, 18 gönüllü ve belediye yetkilileri ile birlikte yaz çalışma kampı için İzmir Seferihisar'a gidecek.

Kamp 5 gün sürecek

Kampta çocukların konaklama, ulaşım, yemek ve temel bakım ihtiyaçları Yenimahalle Belediyesi tarafından karşılanırken, sosyal ve kültürel aktivitelerde bulunan çocuklar hem tüm ders yılının stresini atacak hem de ODTÜ'lü abla ve ağabeyleri tarafından çeşitli konularda bilinçlendirilerek, toplumsal konularda bilgi sahibi olacak.

5 gün sürecek olan kampta, gönüllüler tarafından gezilere de götürülecek olan öğrenciler, kampın dördüncü gününde Efes ve Şirince'ye giderek tarihi yerleri de görme imkanı bulacak.

"Eğitime destek projelerimiz devam ediyor"

Çocukların sosyal, kültürel açıdan gelişmeleri için elinden geleni yaptıklarını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Belediye olarak eğitime destek projelerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onların mutluluğu bizlerin de mutluluğu demektir. Belediye olarak Ankara Gönüllü Takımı ile birlikte Yenimahalle'de sosyo-ekonomik durumu yetersiz ailelere ulaşarak, 4-5-6-7'inci sınıflarda okuyan çocukların derslerine haftada iki saat yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda çocuklarımızı sosyal ve kültürel açıdan geliştirmek için de elimizden geleni yapıyoruz. Bu yaz çalışma kampında çocuklarımız hem tatil yapacak hem de çeşitli toplumsal konularda bilinç kazanacak" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 13'üncü Yaz Çalışma Kampı 5 Eylül'de Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement