13 Yıl Sonra Yakalanan Çifte Cinayetin Zanlısı, Suçlamayı Kabul Etmedi - Son Dakika
Güncel

13 Yıl Sonra Yakalanan Çifte Cinayetin Zanlısı, Suçlamayı Kabul Etmedi

13 Yıl Sonra Yakalanan Çifte Cinayetin Zanlısı, Suçlamayı Kabul Etmedi

Adana'da evlerinde bıçaklanarak öldürülüp, 6 bin lira ile bilezikleri gasp edilen 55 yaşındaki Memet ve 50 yaşındaki Döne Canbolat çiftinin, 13 yıl sonra yakalanarak hakim karşısına çıkartılan cinayet sanığı 48 yaşındaki Mehmet Birdir, suçlamaları kabul etmedi.

18.09.2014 11:30

Adana'da evlerinde bıçaklanarak öldürülüp, 6 bin lira ile bilezikleri gasp edilen 55 yaşındaki Memet ve 50 yaşındaki Döne Canbolat çiftinin, 13 yıl sonra yakalanarak hakim karşısına çıkartılan cinayet sanığı 48 yaşındaki Mehmet Birdir, suçlamaları kabul etmedi.

Olay, 1 Mart 2001'de merkez Seyhan İlçesi'nin Ova Mahallesi'nde meydana geldi. İşçi emeklisi Memet Canbolat ile eşi Döne Canbolat'ın sabah dışarı çıkmadığını fark eden komşuları, evi kontrol etti. Açık kapıdan içeri giren komşular, çiftin cesetlerini buldu. Yapılan incelemede 6 bin lira ve Döne Canbolat'ın kolundaki altın bileziklerin de gasp edildiği anlaşıldı. O gün yapılan araştırma ve soruşturmada katil zanlısı veya zanlıların izine ulaşılamadı.

Faili meçhul cinayet dosyalarını tekrar incelemek üzere Cinayet Bürosu'nda özel bir ekip oluşturuldu. 1 Mart 2001'de öldürülen Canbolat çiftinin dosyasını inceleyen ekiplerin, o gün görgü tanığı olan 80 yaşındaki Kadir Yavuz'un "Komşularının yeğeni Mehmet'i olaydan 2 gün önce sokakta görmüştüm" sözleri dikkatini çekti. Daha sonra öldüğü anlaşılan Kadir Yavuz'un o gün verdiği eşkal bilgileriyle çizdirilen robot resim sonucu, oto yıkamacı Mehmet Birdir'e ulaşıldı. Geçen 17 Haziran'da gözaltına alınan Birdir'in parmak izi olay yerinden alınan parmak izleriyle uyuşunca tutuklandı.

2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Mehmet Birdir hakkında 'kasten öldürme' suçundan 2 kez ağılaştırılmış müebbet hapis, 'nitelikli yağma' suçundan ise 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Mehmet Birdir suçlamayı kabul etmedi. Sanık Birdir, "Ben olay tarihinde mobilya işiyle uğraşırdım. Her türlü mobilyayı yapardım. Hatta celse arasında avukatım bana olay yerinden fotoğraflar gösterdi. Orada bulunan camekan benim yaptığım camekandır. Bu nedenle parmak izim çıkmış olabilir. O tarihte yaptığım camekanları Bit Pazarı tabir edilen yerdeki bir mobilyacıya verirdim. 2001 yılının sonuna kadar mobilya işiyle uğraştım. Parmaklarımın bir kısmını makineye kaptırınca bu işi bıraktım, O dönemde maddi sıkıntım yok denecek kadar azdı. Bu suçu ben işlemedim" dedi.

CAMEKAN 45 YIL ÖNCE ALINMIŞTI

Ölen Memet Canbolat'ın kardeşleri Abdulkadir ile Mustafa Canbolat ise sanığı yalanlayarak söz konusu camekanın, ağabeyleri evlenirken yaklaşık 45 yıl önce Ceyhan İlçesi'nden alındığını öne sürdü. Ağabeylerinin belediyeden ayrıldıktan sonra aldığı tazminatın ve bazı ziynet eşyalarının da kayıp olduğunu belirten kardeşler, sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi.

Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi ve sanık avukatının talebi üzerine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan Mehmet Birdir'e ait telefon numarasının olay tarihinde baz istasyon tespiti ve arama kayıtlarının istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 13 Yıl Sonra Yakalanan Çifte Cinayetin Zanlısı, Suçlamayı Kabul Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement