Tokat'ta Dünya Rabia Günü Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta Dünya Rabia Günü Etkinliği Düzenlendi

Tokat\'ta Dünya Rabia Günü Etkinliği Düzenlendi

Tokat'ta 14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

14.08.2014 15:43  Güncelleme: 15:58

Tokat'ta 14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Sağlık-Sen Tokat İl Temsilciliği önünde toplanan Memur-Sen üyeleri ve vatandaşlar, "Mursi'ye selam, direnişe devam", "katil Sisi, Mısır'dan defol" sloganları atarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Yeraltı Çarşısı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına konuşan Memur-Sen üyesi Hatice Sazak, hürriyete sınırsızca aşık Esma'ların Rabia Meydanı'ndaki özgürlük ve demokrasi nidalarını ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden bir yıl geçtiğini söyledi.

Dünyadaki zulüm kuşatmasını insanlığın bitireceğini belirten Sazak, "Ey insanlık, insanlığın katline ferman çıkaran kirli küresel ittifakı sen yok edeceksin. Özgürlüğün esaretine, demokrasinin mahkumiyetine sen son vereceksin. Vahşet mühendislerinin, 2013'ün 14 Ağustos'unda Mısır'da temelini attığı zulüm gökdelenini sen yerle bir edeceksin" dedi.

Dünya Rabia Günü'nün insanlık vicdanına seslenme günü olduğunu bildiren Sazak, "Rabia Günü, ümmetin kim olduğuna bakmaksızın mazlumlara el verme günüdür. Rabia Günü, insanlığın ve ümmetin, dünyanın bütün zalimlerine birlikte direnme ve diklenme günüdür" diye konuştu. - Tokat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tokat'ta Dünya Rabia Günü Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement