15 Günde 250 Koyunu Telef Olan Köylüler Çare İstiyor - Son Dakika
3. Sayfa

15 Günde 250 Koyunu Telef Olan Köylüler Çare İstiyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki köyde, belirleyemedikleri bir nedenden dolayı 15 günde 250 koyunlarının telef olduğunu belirten köylüler, soruna çare bulunmasını istedi.

28.04.2016 15:20  Güncelleme: 18:14

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Gürmeşe köyünde son 15 gün içerisinde 250 koyun belirlenemeyen bir neden yüzünden telef oldu. 15 günde 250 koyunlarının telef olduğunu belirten köylüler, soruna çare bulunmasını istedi.

250 KOYUN BELİRLENEMEYEN BİR NEDEN YÜZÜNDEN TELEF OLDU

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Gürmeşe köyünde son 15 gün içerisinde 250 koyun belirlenemeyen bir neden yüzünden telef oldu.

ÖLÜM NEDENİNİN BELİRLENMESİNİ İSTEDİLER

Kara kara düşünen köylüler, koyunlarının ölüm nedeninin belirlenmesini ve buna çare bulunmasını istedi.

"SAKATLANIYORLAR VE AĞIZLARINDA YARALAR ÇIKIYOR ARDINDAN DA TELEF OLUYORLAR"

Köylülerden Mahmut Kesen, "Hayvanlarımız önce sakatlanıyor ve ağızlarında yaralar çıkıyor, ardından da telef oluyorlar. Köyde 80 hane var. Şimdiye kadar yaklaşık 250 koyun telef oldu.

"KÖYÜN GEÇİM KAYNAĞI HAYVANCILIK"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden gelip araştırma yaptılar. Ancak henüz bir neden bulamadılar. Köylüler gerçekten de servetlerini kaybetti. Köyün geçim kaynağı hayvancılıktır. Bu duruma bir çözüm, çare bulunmasını istiyoruz" dedi.

"BUNA ÇARE BULUNSUN"

Kemal Malgir adlı köylü ise, "Bizim hayvanlarımız mahvoldu. Hastalığı bilmiyoruz. Bilmiyoruz hastalık nedir, nasıl ölüyorlar. Buna çare bulunsun" diye konuştu.

15 Günde 250 Koyunu Telef Olan Köylüler Çare İstiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa 15 Günde 250 Koyunu Telef Olan Köylüler Çare İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement