15. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" - Son Dakika
Yerel

15. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali"

15. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali"

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde festival kapsamında düzenlenecek fotoğraf yarışmasına 75 başvuru yapıldı Komite Başkanı Aksoy: "Tüm dünyanın sorumluluğundaki somut miras alanlarına dikkat çekmeyi, aynı zamanda yok olmaya yüz tutan soyut kültürel mirasa sahip çıkmayı hedefliyoruz"

25.08.2014 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"15. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" kapsamında düzenlenecek fotoğraf yarışmasına 75 başvuru yapıldı.

Safranbolu ilçesinde "ustaya saygı" alt temasıyla 19-21 Eylül'de gerçekleştirilecek festival kapsamında yapılacak yarışmaya son başvuru tarihi 29 Ağustos Cuma günü olarak açıklandı.

Safranbolu Belediyesi ve Festivalin Komite Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Festivale her geçen yıl ilginin arttığını ifade eden Aksoy, ana temalarının kültürel miras ve korumacılık olduğunu anlattı.

"Bu yıl düzenleyeceğimiz belgesel film ve fotoğraf alanlarında profesyonel ve amatör dallardaki yarışmalara da yoğun ilgi olması bizleri hayli sevindiriyor" diyen Aksoy, "Festival süresince çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapacağız. Tüm dünyanın sorumluluğundaki somut miras alanlarına dikkat çekmeyi, aynı zamanda yok olmaya yüz tutan soyut kültürel mirasa sahip çıkmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 15. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement