18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi\'nin Yıldönümü

VAN (İHA) – Van’ın Erciş ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle bir program düzenlendi.

18.03.2015 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VAN (İHA) – Van'ın Erciş ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle bir program düzenlendi.

Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa Kaymakamlık Konferans Salonu'nda devam edildi. Burada Erciş Sevim Kürüm Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programa Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ataberk, Erciş Belediye Başkan Vekili Nejdet Kahraman, kurum ve daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilciler, şehit yakınları, gaziler ile vatandaşlar katıldı. Erciş Sevim Kürüm Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Abdullah Sancak ve 108. Topçu Alay Komutanlığı'ndan Binbaşı Oğuzhan Kırılmaz'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından 'Çanakkale Geçilmez' adlı gösteri yapıldı. Gösterinin ardından Erciş Osmangazi Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan kahramanlık türküleri, koro eşliğinde seslendirildi. Program ilk, orta ve liseler arasında düzenlenen 'Çanakkale' konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, şehit ailelerine takdimde bulunulmasının ardından 108. Topçu Alay Komutanlığı tarafından şehit yakınları ve gaziler onuruna öğle yemeği tertip edildi.

Öte yandan, ikindi namazına müteakip Vanyolu Camisi'nde şehitler için mevlit okutuldu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü - Son Dakika


Advertisement