19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Anamur, Erdemli ve Gülnar ilçelerinde kutlandı.

19.05.2015 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Anamur, Erdemli ve Gülnar ilçelerinde kutlandı.

Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi bandosu eşliğinde gençlik yürüyüşü ile başlayan program Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Anamur İlçe Spor Müdürü Yeter Bal, Cumhuriyet'in ve Atatürk devrimlerinin sahibi ve bekçisinin gençler olduğunu söyledi.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından halk oyunları, dans ve karate gösterileri yapıldı.

Törene Anamur İlçe Kaymakamı Cengiz Cantürk, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Garnizon Komutanı Yarbay Fatih Soysal ile siyasi partilerin temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Erdemli

Tören meydandaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Daha sonra TEMA Bisiklet grubu ve gençler, meydandan, Kapalı Spor Salonu'na kadar devam etti.

Çeşitli sportif etkinliklerin yapıldığı törende, "Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında dereceye giren okul ve sporculara madalya ve kupaları verildi.

Gülnar

İlçedeki kutlama, Gülnar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut, törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, bağımsızlığa, aydınlığa ve kurtuluş ateşinin yakıldığı geleceğe olan inancın adı olduğunu söyledi.

Tören sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement