19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Kültür Sanat

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Bakü Türk Anadolu Lisesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

19.05.2016 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakü Türk Anadolu Lisesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği çalışanları, Bakü'deki Türk kurumlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı etkinlik, saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Bakü Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Abdulgafur Büyükfırat etkinlikte yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın güneşin doğduğu gün olduğunu söyledi.

Büyük devletlerin Osmanlı'yı parçalayarak paylaşmak istediğini hatırlatan Büyükfırat, Türk milletinin 7'den 70'e ayağa kalkarak, Osmanlı'nın küllerinden büyük bir devlet kurduğunu vurguladı.

Türkiye'nin bugün dünyada 17. ekonomik güce sahip bir ülke haline geldiğini söyleyen Büyükfırat, bunun petrol ve doğalgazı olmayan ülke için büyük başarı olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin bugün de taşeron örgütler aracılığıyla bazı tehlikelerle karşı karşıya konulmak istendiğini söyleyen Büyükfırat, bu nedenle birlik ve beraberliğin daha ileriye götürülmesi için herkese büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Slayt gösterilerinin yapıldığı etkinlikte öğrenciler tarafından çeşitli şiirler, marşlar ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement