19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Besni ilçesinde çeşitli törenlerle kutlandı.

19.05.2016 20:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Besni ilçesinde çeşitli törenlerle kutlandı.

Tören, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fethi Siner, Türkiye Cumhuriyeti'nin 19 Mayıs 1919'da başlayan, yüce milletin tüm fertlerinin göstermiş olduğu topyekun bir diriliş ve bağımsızlık mücadelesi olduğunu söyledi.

Siner, şunları kaydetti:

"İlk adımızı 19 Mayıs 1919'da atılan milli mücadelede süreci içerisinde Türk ulusu büyük önder Atatürk'ün önderliğinde başlatılan var olma mücadelesini emsalsiz bir zaferle uğrunda binlerce şehit vererek sonuçlandırmış, bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır.

Bugünle yarın arasında köprü olan gençliğimiz aydınlık yarınlarımızın ve Türkiye Cumhuriyetinin teminatıdır. Gençlere değer verip onları en iyi şekilde yetiştirerek kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler geleceğe güvenle bakabilirler. Türk gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyete sahip çıkacak, çağdaş uygarlık seviyesinin aşılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir" dedi.

Besni Spor Salonu'nda devam eden törende, Besni'de dövüş sporlarında faaliyet gösteren DO-KAN Spor Kulübü sprocuları gösteri yaptı.

Daha sonra 4-12 yaş arası çocuklar, ritmik jimnastik gösterilerini sergiledi.

Besni genelinde düzenlenen masa tenisi, dart, basketbol ve penaltı atışlarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle tören sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement