1970'lerdeki Prinç Hanı Esnafları Vezir Hanı'nda Canlandırılıyor - Son Dakika
Güncel

1970'lerdeki Prinç Hanı Esnafları Vezir Hanı'nda Canlandırılıyor

Kayseri’de bulunan tarihi Vezir Hanı, yeni çekimi yapılan Özkan İrman’ın yapımcılığını üstlendiği ‘Mezeci Çırağı Pirinç Hanı’ filmine ev sahipliği yaparken 1970’li yıllarda Bursa’daki Pirinç Hanı’nda bulunan esnaflar beyaz perdeye aktarılıyor.

17.08.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de bulunan tarihi Vezir Hanı, yeni çekimi yapılan Özkan İrman'ın yapımcılığını üstlendiği 'Mezeci Çırağı Pirinç Hanı' filmine ev sahipliği yaparken 1970'li yıllarda Bursa'daki Pirinç Hanı'nda bulunan esnaflar beyaz perdeye aktarılıyor.

Yapımcılığını Özkan İrman'ın yaptığı Senaryo ve Yönetmenliğini de Battal Karslıoğlu'nun üstlendiği 'Mezeci Çırağı Pirinç Hanı' filminin çekimlerine Kayseri'de bulunan tarihi Vezir Hanı'nda devam ediliyor. 1970'lerde yaşanmış gerçek bir öyküyü filme aktarmak için Kayseri'de bulunduklarını ifade eden Yapımcı Özkan İrman, "Kayseri'de Vezirhan'da bulunma nedenimiz 1970'lerde yaşanmış gerçek bir öyküyü filme aktarmaktır. Tarihi Vezirhan'ı 1970'li yıllardaki Pirinç Hanı'na çok benzediği için seçtik. 70'li yıllarda Pirinç Hanı'nda dökümcüler, kunduracılar, marangozlar o zamanların küçük esnafları yaşarlardı. Onların birbirleriyle ilişkileri, hikayeleri ve içerisinde de bir aşk hikayesi olan kendi hikayemin kitabını yazmıştım. Bu kitabı senaryolaştırdık. Filme aktarıyoruz ve filmin yapımcılığını yapıyorum" şeklinde konuştu. Hikayenin sonuna yaklaştıklarını dile getiren İrman, "Çalışmalar güzel gidiyor. Artık hikayenin sonuna doğru yaklaşıyoruz. Sadece dış çekimlerimiz kaldı. O yıllardaki dayanışmayı, birlikteliği, yoksulluğu, aşk acısını küçük bir çocuk gözünden sinemaya aktarıyoruz. Kitabın ve senaryonun duygusu aynı şekilde beyaz perde de izleyicilere de geçer" dedi.

"KAYSERİ BURSA'DAKİ 1970'Lİ YILLARDAKİ BAĞLILIĞI HATIRLATTI"

Kayserililere misafirperverlikleri için teşekkürlerini ileten İrman, "Kayseri bana 70'li yıllardaki Bursa'daki bağlılığı ve birlikteliği hatırlattı. İnsanlar bizi kucakladılar. Bize yemek parası ödetmiyorlar. Ev sahipliği yapıyorlar, bizi gezdirmek istiyorlar. Gerçekten çok konukseverler. Bize öyle güzel davrandılar ki biz Bursa çekimlerimizi de burada yapmaya karar verdik. Normalde Bursa'da çekimlerimiz vardı fakat bu beraberlik ve bu sıcaklık bizi açıkçası Bursa'ya götürtmedi ve filmi burada çekip bitirmemizi sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Filmin galasını Kayseri'de yapmayı düşündüklerini dile getiren Özkan İrman, "Filmin vizyon tarihini Ocak ayı olarak düşünüyoruz. Filmin galasını Kayseri'de yapmayı düşünüyorum. Burada yapmalıyız, çünkü bir anlamda Kayseri'ye vefa borcumuzu ödemeliyiz. Çünkü hem Valilik hem Turizm Kültür Bakanlığı Vakıflar Müdürlğü bize çok yardımcı oldular" dedi.

Öte yandan, filmin çekimleri 60 kişilik ekip ile tüm hızıyla tarihi Vezir Hanı'nda devam ediyor. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 1970'lerdeki Prinç Hanı Esnafları Vezir Hanı'nda Canlandırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement