2. Bölgesel Çocuk Hakları Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

2. Bölgesel Çocuk Hakları Çalıştayı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çocuk alanında karşılaşılan sorunların değerlendirilmesi ve çözülmesine ilişkin çalışmaları kapsamında Düzce'de "2. Bölgesel Çocuk Çalıştayı" düzenlendi.

27.04.2016 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çocuk alanında karşılaşılan sorunların değerlendirilmesi ve çözülmesine ilişkin çalışmaları kapsamında Düzce'de "2. Bölgesel Çocuk Çalıştayı" düzenlendi.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Çocuk Hakları Tanıtım ve Bilinçlendirme Birim Sorumlusu Mustafa Bilir, Düzce Çocuk Hakları İl Komitesinin ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen çalıştayın açılışında, güçlü nesiller yetiştirilmesinin önemine değindi.

Kentlerin tamamındaki çocuk hakları komitelerinin, dünyada ilk ve ender yapılardan olduğunu belirten Bilir, "Komitelerimizde katılım gönüllülük esasına dayalıdır. Gerek ulusal gerek yerel düzeyde çok ciddi çalışmalara imza atıyorlar. Karar alma mekanizmalarında görüş ve tavsiye kararı alabiliyorlar." diye konuştu.

Çocukların öneri ve çabalarının kendilerine rehber olduğunu vurgulayan Bilir, şunları kaydetti:

"Haklarına sahip çıkan, kendilerini ilgilendiren konuda görüşlerini serbestçe ifade eden yeni bir neslin yetiştiğini görmekten onur ve kıvanç duyuyoruz. Toplumsal karar alma süreçlerinde ve gerçekleştirilecek her türlü faaliyette çocukların görüşlerine yer verilmesi, çocuk katılımının etkin ve çocuğa saygı kültürünün toplumun her kesiminde egemen kılınması büyük önem taşımaktadır. Bu aynı zamanda yetişkinler olarak çocuklara karşı sorumluluğumuzdur. Bakanlık olarak bu doğrultuda gece gündüz çocuklarımızla çalışmalar yapıyoruz."

Düzce Vali Yardımcısı Selda Dural da çocukların önerilerine değer verilen bir çalıştaya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ankara, İstanbul, Kocaeli, Konya, Sakarya, Yalova ve Bolu'da faaliyet gösteren çocuk hakları komiteleri üyelerinin de katılımıyla düzenlenen çalıştayda, Kafkas ve Karadeniz halk oyunları gösterisi sunuldu. Ardından çocuklar, protokol üyeleriyle yüzlerce "barış balonu" uçurdu.

Çalıştayda, "çocuğa karşı uygulanan şiddet", "bağımlılık ve zararlı alışkanlıklarla mücadele", "Suriyeli savaş mağduru çocukların barınma ve yaşama alanlarının incelenmesi" ve "çocuk haklarında bilinçlilik düzeyinin artırılması" konularında oturumlar yapılacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2. Bölgesel Çocuk Hakları Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement