2 Kişinin Öldüğü Olayda, Sanığa 12 Yıl 6 Ay Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

2 Kişinin Öldüğü Olayda, Sanığa 12 Yıl 6 Ay Hapis Cezası

2 Kişinin Öldüğü Olayda, Sanığa 12 Yıl 6 Ay Hapis Cezası

İZMİR'in Kemalpaşa İlçesinde, öğrencisi servisi ihalesi yüzünden çıkan ve Yusuf Türkecan ile Ahmet Gölemen'in öldüğü olayla ilgili tutuklu yargılanan Mehdi Gölemen, 'Kasten adam öldürmek' suçundan 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

17.11.2016 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'in Kemalpaşa İlçesinde, öğrencisi servisi ihalesi yüzünden çıkan ve Yusuf Türkecan ile Ahmet Gölemen'in öldüğü olayla ilgili tutuklu yargılanan Mehdi Gölemen, 'Kasten adam öldürmek' suçundan 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 17 Ekim 2014 tarihinde Dereköy Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre okul servis ihalesini kazanan 58 yaşındaki Yusuf Türkecan ile geçen yıl servis işlerini yapan 38 yaşındaki Ahmet Gölemen, ihale ve eskiye dayalı husumet nedeniyle okul önünde tartıştı. Tartışma bir anda yumruklu ve bıçaklı kavgaya dönüştü.

Minibüsten bıçak alan Yusuf Türkecan, Ahmet Gölemen ve Mehdi Gölemen'i karın ve kalça bölgelerinden yaraladı. İki kardeş kendilerini yaralayan Türkecan'ı yere yatırıp tekme ve yumruklarla dövmeye başladı. Aldığı bıçak darbelerinden kan kaybeden ağabeyi Ahmet Gölemen'in yere düştüğünü gören Mehdi Gölemen (46), Türkecan'ın elinden bıçağı alıp 9 kez vücuduna sapladı. Ahmet Gölemen ve Yusuf Türkecan, olay yerinde yaşamını yitirdi. Olayda kendisi de yaralanan Mehdi Gölemen, tedavisinin ardından tutuklandı.

8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 9'uncu duruşmasına, 'Kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Mehdi Gölemen, avukatları Tolga Turgut, Ercan Dönmez ile ölen Yusuf Türkecan'ın ailesinin avukatı Hüseyin Bayman katıldı. Sanık Mehdi Gölemen, "Maktül kardeşimi öldürüp beni de yaraladı. Mağdur olan biziz. Tüm tanıklar lehime ifade verdi. Beraatime karar verilsin" dedi.

Sanığın avukatı Tolga Turgut da "Jandarma düzenlediği fezlekede her iki ölenin karşılıklı olarak birbirlerini öldürdükleri belirtilmiştir. Müvekkilim aleyhine beyanda bulunan tek tanık daha sonra, psikojik rahatsızlığı olduğunu ve mahkemede olayı doğru anlatmadığını dilekçe ile mahkemeye bildirmiştir. Dolayısıyla bu tanığın beyanına itibar edilmesi mümkün değildir. Dosya kapsamına göre maktül Yusuf, Ahmet'i öldürmüş, müvekkilimizi de yaralamıştır. Ahmet ölmeden önce eline geçirdiği bıçakla Yusuf'u öldürmüştür. Müvekkilimin tahliyesine ve beraatine karar verilsin" dedi.

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından sanık Mehdi Gölemen'e önce mübbet hapis cezası verdi. suçu tahrik altında işlediğinden cezasını 12 yıl 6 aya çevirip, tutukluluğunun devamını kararlaştırdı. Sanık avukatları Ercan Dönmez ve Tolga Turgut, kararın temyizi için İstinaf Mahkemesi'ne başvuracaklarını belirtti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2 Kişinin Öldüğü Olayda, Sanığa 12 Yıl 6 Ay Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement