2. Uluslararası Yunusemre Günleri - Son Dakika
Güncel

2. Uluslararası Yunusemre Günleri

2. Uluslararası Yunusemre Günleri

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bu yıl 10-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 2. Uluslararası Yunus Emre Günleri'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

03.10.2016 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bu yıl 10-1 6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 2. Uluslararası Yunus Emre Günleri'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Saruhan Otel'de düzenlenen toplantıda gazetecilere açıklama yapan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "İşi Kolay Kılalım" sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında konserler, seminerler ve gösterilerin yer alacağını kaydetti.

Yunus Emre Günleri'ni düzenlemekteki amaçlarının Yunus Emre'nin öğretilerini gelecek nesillere aktarmak olduğunu vurgulayan Başkan Çerçi, bir hafta sürecek etkinlik programının dolu dolu geçeceğini belirtti.

Çerçi, "Bu yıl organizasyonu 10-16 Ekim tarihleri arasında düzenliyoruz. Dünyaca ünlü düşünürümüzün öğretisini, felsefesini anlatmak, gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Uluslararası çapta bir sempozyum gerçekleştireceğiz. Sempozyuma 7'si yurtdışından olmak üzere yaklaşık 120 akademisyen katılacak." diye konuştu.

Bu sene ilk kez beste yarışmasının düzenleneceğini duyuran Çerçi, "Beste yarışmasına 69 beste gönderildi. 6 değerli jüri üyesi, 10 eseri finale bıraktı. Bu eserlerin sunulacağı gecede dereceye giren eser sahiplerine de ödüllerini vereceğiz." dedi.

Etkinlik kapsamında yurt içi ve yurtdışından olmak üzere 120 akademisyenin katılımı ile Yunus Emre'nen felsefesinin anlatılacağı bir sempozyum düzenleneceğini ifade eden Başkan Çerçi, ünlü ilahiyat profesörleri tarafından Atatürk Spor Salonu'ndaki programda, Yunus Emre ve İslam Felsefesi'nin aktarılacağını söyledi.

Başkan Çerçi, finalde ise Esat Kabaklı, Dursun Ali Erzincanlı, Afrikalı Ali ve Orhan Çakmak'ın konuk olacağı "Şehitleri Anma Gecesi" düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2. Uluslararası Yunusemre Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement