20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü - Son Dakika
Yerel

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü

Trabzon Valisi Öz: "Çocuk haklarına sahip çıkıldığı gelecekte güzel bir Türkiye'yi ve dünyayı hep beraber inşa edeceğiz"

20.11.2014 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, çocuk haklarına sahip çıkıldığı gelecekte güzel bir Türkiye'yi ve dünyayı hep beraber inşa edeceklerini söyledi.

Vali Öz, "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla bir alışveriş merkezinde düzenlenen Resimli Çocuk Hakları Sergisi'nin açılışında yaptığı konuşmada, 20 Kasım 1989'un, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin kabulünün yıl dönümü olduğunu belirtti.

Bu yüzden bu tarihin Çocuk Hakları Günü olarak kutlandığını ifade eden Vali Öz, "Maalesef dünyanın dört bir yanında çocukların yaşama haklarının kaybolduğunu görüyoruz. Bu sergi bu durumun sorgulanması ve hatırlanması açısından çok önemli. Bu bir bakıma kutlama değil, bugünün kıymetini anlama ve bu haklardan mahrum olan çocukların durumunu ortaya koyarak bunu kamuoyuyla paylaşmak istedik. Burada güzel bir çalışma var. Tüm vatandaşlarımızdan bu sergiyi gezmelerini istiyoruz. Çocuk haklarına sahip çıkıldığı gelecekte güzel bir Türkiye'yi ve dünyayı hep beraber inşa edeceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise çocukların öldürüldüğü, iş kazalarında öldüğü bir dünyayı hep birlikte geride bırakmayı dileyerek, "Onların sağlık ve fırsat eşitliği yönünden bu sergiden ders alalım, barış ve kardeşlik içersinde bir dünyayı onlara bırakalım. Çocuklar ölmesin istiyoruz! diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Öz ve beraberindekiler, sergide yer alan resimleri inceledi.

Açılışa, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ile çok sayıda çocuk katıldı. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement