20 Yılın Ötesine Taşınan Bir Sanat Belleği" - Son Dakika
Kültür Sanat

20 Yılın Ötesine Taşınan Bir Sanat Belleği"

Milli Reasürans Sanat Galerisi, galeride 20 yıl içinde açılan sergilerin afiş ve davetiyelerini "20 Yılın Ötesine Taşınan Bir Sanat Belleği: Milli Reasürans Sanat Galerisi" isimli sergide topladı.

30.09.2015 23:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Reasürans Sanat Galerisi, galeride 20 yıl içinde açılan sergilerin afiş ve davetiyelerini "20 Yılın Ötesine Taşınan Bir Sanat Belleği:  Milli Reasürans Sanat Galerisi" isimli sergide topladı.

Türk ve uluslararası sanatçıların eserlerinin bulunduğu 150'ye yakın serginin afiş ve davetiyelerinin görülebileceği sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Milli Reasürans Sanat Galerisi yöneticisi Elvan Pekcan, eksiksiz bir arşivin gün yüzüne çıkmasının, bir bellek yenilenmesi olduğunu vurguladı.

Pekcan, sosyal sorumluluk projelerine destek verdiklerine de dikkati çekerek, 20 yıl boyunca galerinin kalitesinden ödün vermeden ulusal ve uluslarası bir çok sergiye ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi.

Galerinin yabancı sanatçıları Türk sanatseverlerle buluşturduğunu vurgulayan Pekcan, şunları kaydetti:

"Bu çizgiyi 20 senedir hiç bozmadan devam ettirmek çok kolay değil. Bu sergide eksiksiz bir arşiv gün yüzüne çıktı. Bir tek eksik davetiye veya eksik afiş yok. Bu afişler Türkiye'de grafik tasarımcıları için çok önemli. Çünkü 200'e yakın farklı tasarımcılar tarafından hazırlanmış afiş var. 1994 yılından itibaren tüm sergilerin afişleri şu an sergide."

Pekcan, galerinin akreditasyon merkezi olduğunu kaydederek, "Burada sergi açan bir sanatçının, kariyeri için bir sıçrama oluyor" diye konuştu.

Germen: "Bu sergi şimdi bir bellek"

Daha önce Milli Reasürans Sanat Galerisi'nde eserleri sergilenen fotoğraf sanatçısı Murat Germen ise "Bu sergi şimdi bir bellek. Son zamanlarda ülkemizde de bellekle ilgili sorunlarımız oluyor. Yani her şey birbiri üzerine geçmeye çalışıyor. Eski ile yeni arasında bazen itişme, bazen zorlanma oluyor. O anlamda bize belleğimizi korumamızı ve insanlarla paylaşmamız gerektiğini anlatmalı" ifadelerini kullandı.

Solo sergi külliyatının bu şekilde sergilenmesinin doğru bir fikir olduğunu aktaran Germen, Türk ve yabancı sanatçıların ilk sergilerini Milli Reasürans Sanat Galerisi'nde açmasına öncülük eden Amelie Edgü'nün büyük katkısı olduğunu ifade etti.

Sergide, Abidin Dino, Orhan Peker, İlhan Berk, Leopold Levy, Tiraje Dikmen, Neşet Günal, Ara Güler, Avni Arbaş, Hakkı Anlı, Kuzgun Acar, Eşref Üren, Naile Akıncı, Turan Erol, Mübin Orhon ve Saim Özeren gibi sanatçıların daha önce açtıkları sergilerin afiş ve davetiyeleri yer alıyor.

Sergi 17 Ekim'e kadar görülebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 20 Yılın Ötesine Taşınan Bir Sanat Belleği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement