200 Derece Sıcaklığa Aldırmadan Orucunu Tutuyor - Son Dakika
Güncel

200 Derece Sıcaklığa Aldırmadan Orucunu Tutuyor

200 Derece Sıcaklığa Aldırmadan Orucunu Tutuyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, bir fırında pide ustası olarak çalışan Emre Demir, 200 derece sıcaklığa aldırmadan orucunu tutuyor.

02.07.2014 12:28  Güncelleme: 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, bir fırında pide ustası olarak çalışan Emre Demir, 200 derece sıcaklığa aldırmadan orucunu tutuyor.

Kızıltepe'de, 10 senedir pide ustası olarak çalışan Emre Demir, yaklaşık 200 derece sıcaklığa aldırış etmeden çalışıyor. 10 seneden bu yana çalıştığı fırında, sıcaklığa karşın orucunu aksatmadığını belirten Demir, oruç tutmak için insanın önce kanaat etmesi gerektiğini söyledi. 200 derece ateşin önünde 6-7 saat oruçlu halde çalıştığını kaydeden demir, "Yaklaşık 10 senedir fırında çalışıyorum. Pişirim ustasıyım yani sürekli ateşin yanında çalışıyorum. Bugüne kadar yaz-kış olsun, Allah'a şükür orucumu tutuyorum. Biz bu fırında 6 kişiyiz, yaklaşık 6-7 saat çalışıyoruz. Allah'a hamdolsun tüm arkadaşlar orucunu tutuyor. Malum Kızıltepe'nin sıcaklığı şu an 40 dereceyi buluyor. Fırındaki ateşin derecesi 200 civarında bu bazen 250-300 dereceye kadar çıkıyor. Tabi oruç tutmak kanaat işidir. Allah'a kanaat getirdikten sonra devamı geliyor yani Allah yardım ediyor. Zor olmuyor desek doğru değil zorlanıyoruz ama bu sıcaklıkta tuttuğumuz orucun mükafatını düşündüğümüzde bu zorluk da gidiyor. Çünkü bu ateşin sıcaklığı ne kadar zor olsa da cehennem ateşi kadar zor değildir. Cehennem ateşi daha yakıcıdır. Bunu düşündüğümüz için orucumuzu tutuyoruz" dedi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 200 Derece Sıcaklığa Aldırmadan Orucunu Tutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement