2012 Londra Olimpiyatları'na Doğru - Son Dakika
Yerel

2012 Londra Olimpiyatları'na Doğru

Ordu Valisi Orhan Düzgün, "Sporcularımızın olimpiyatlarda ülkemizi başarı ile temsil ederek madalyayla geri döneceklerini ümit ediyoruz" dedi.

03.07.2012 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Valisi Orhan Düzgün, "Sporcularımızın olimpiyatlarda ülkemizi başarı ile temsil ederek madalyayla geri döneceklerini ümit ediyoruz" dedi.

Vali Düzgün ve beraberindeki heyet, Ordu'da kamp yapan Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı sporcularını ziyaret etti.

Durugöl Olimpik Yüzme Havuzu'nda antrenman yapan Beytullah Eroğlu ve Özlem Baykız ile sohbet eden Vali Düzgün, sporcuların antrenmanını izledi.

Ziyarette açıklama yapan Vali Orhan Düzgün, bedensel engellilere yönelik spor dalları bakımından Ordu ilinin giderek gelişen bir vilayet olduğunu söyledi.

Geçen yıl atıcılık sporunda Çağla Baş ile Cevat Karagöl'ün başarı elde ettiklerini anımsatan Düzgün, şöyle devam etti:

"Bu sporcularımız bu yıl Ağustos ve Eylül aylarında Londra'da yapılacak olimpiyatlarda ilimizi temsil edecek. Ama bu olimpiyatlarda ilimizle beraber ülkemizi temsil edecek yüzme milli takımının da Ordu'da antrenman yaptıklarını öğrendik. Biz de gençlerimizi burada ziyaret etmek istedik. Beytullah ve Özlem, bedensel engellerine takılmadan yüzme sporunu çok uzun süreden beri başarıyla yürütüyorlar. Sporcularımızın olimpiyatlarda ülkemizi başarı ile temsil ederek madalyayla geri döneceklerini ümit ediyoruz."

Vali Düzgün, Ordu'nun spor anlamında gelişen ve büyüyen bir vilayet haline geldiğini ifade ederek, "Yılbaşında Olimpik Yüzme Havuzu hizmete açıldı. Buradaki havuzun ve konaklama tesislerinin yeterli olmasıyla ilimize gelen ve gelecek olan her sektördeki eğilimleri artırmaktadır" diye konuştu.

Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takım Antrenörü Osman Çullu ise onlarca sporcunun arasından Beytullah ile Özlem'in olimpiyat barajını geçtiklerini belirtti. Beytullah ve Özlem'in Türkiye tarihinde ilk defa Türkiye'ye madalya kazandıran sporcu olduklarını ifade eden Çullu, "Bu konuda sporcularımız tarihe geçtiler. Beytullah, Bedensel Engelliler Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonu, Özlem Avrupa üçüncüsü olmuştu" dedi.

-"Amacımız ülkemize madalya getirmek"-

Çullu, Londra Olimpiyatları için çok iyi bir program hazırladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ocak ayından itibaren 5 kamp gerçekleştirdik. Altıncı kampımızı ise Ordu'da yapıyoruz. Ordu'daki kamp sürecimiz 20 gün. Bundan sonra da İspanya'da olacak. Londra Olimpiyatları'nda kesinlikle finali yüzeceğiz. Ama finalin ötesinde amacımız ülkemize madalya getirmek. Bunu başarmak için de inşallah elimizden geleni yapacağız."

Muhabir: Eyüp Elevülü

Yayıncı: Orhan Topal - ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2012 Londra Olimpiyatları'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement