'2012 Yılı Türk Kültürü'ne Hizmet' Ödülü Ömer Özcan'a - Son Dakika
Yerel

'2012 Yılı Türk Kültürü'ne Hizmet' Ödülü Ömer Özcan'a

\'2012 Yılı Türk Kültürü\'ne Hizmet\' Ödülü Ömer Özcan\'a

Türk Ocağı Nazilli Şubesi tarafından düzenlenen Hacı Süleyman Efendi Türk Kültürü'ne Hizmet Ödülü'nün 2012 yılı sahibi Nazilli'nin tanınmış eğitimci ve yazarlarından Aydın eski Milli Eğitim Müdürü Ömer Özcan oldu.

26.01.2013 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Ocağı Nazilli Şubesi tarafından düzenlenen Hacı Süleyman Efendi Türk Kültürü'ne Hizmet Ödülü'nün 2012 yılı sahibi Nazilli'nin tanınmış eğitimci ve yazarlarından Aydın eski Milli Eğitim Müdürü Ömer Özcan oldu.

Nazilli Türk Ocağı Başkanı Ahmet Çekim, 2009 yılından bu yana geleneksel hale getirdikleri ödülü bu yıl Ömer Özcan'a vermekten dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Ödülün, 2009 yılında Avrasya TV'de 'Yörük Obaları' programının yapımcısı Ramazan Kıvrak'a, 2010 yılında 'Nazilli Kongreleri' konulu doktora çalışmasıyla Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Derinsu Dayı'ya ve 2011 yılında da Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı rahmetli Prof. Dr. Turan Yazgan'a verildiğini hatırlatan Ahmet Çekim, Ömer Özcan'a ödülünün ileriki tarihte düzenlenecek bir toplantıda takdim edileceğini söyledi.

ÖMER ÖZCAN KİMDİR?

17 Eylül 1948 tarihinde Isparta'ya bağlı Senirkent ilçesinde dünyaya gelen Ömer Özcan, 1950 yılında babasının Sümerbank'ta çalışmaya başlaması üzerine ailesiyle birlikte Nazilli'ye geldi. Nazilli İstiklal İlkokulu ve Merkez Ortaokulu'nu bitiren Ömer Özcan, Nazilli Lisesi'nden 1966'da mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü 1970'de bitiren Özcan, meslek hayatı boyunca yurt dışında ve içinde çok sayıda mesleki toplantıya katılmış, incelemeler yapmış, alanı ile ilgili konularda tebliğler sunmuştur. Evli, iki çocuk ve iki torun sahibi olan Özcan, öğretmen ve yönetici olarak görev yaptığı Aydın'da eğitim ve öğretimin muhtevasının iyileştirilmesi, eğitim yatırımlarının planlanması ve gerçekleştirilmesi, öğretmen dağılımının ihtiyacı karşılayacak biçimde düzenlenmesi hususunda özen gösterdi.

(ÜÖ-

26.01.2013 16: 07: 12

TSI

NNNN - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel '2012 Yılı Türk Kültürü'ne Hizmet' Ödülü Ömer Özcan'a - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement