22. İstanbul Caz Festivali'ne Tam Destek - Son Dakika
Güncel

22. İstanbul Caz Festivali'ne Tam Destek

Bu sene 22'inci yaşını kutlayan İstanbul Caz Festivali'ni "İKSV Resmi Taşıyıcı Sponsoru" olarak desteklemeye devam ediyor.

09.07.2015 16:38

Cazın merkezini İstanbul'a taşıyan İstanbul Caz Festivali, 22. yılında 15'i aşkın farklı mekânda 250'den fazla yerli ve yabancı sanatçı ile 35'in üzerinde konser sunduğu programıyla bu yaz da İstanbul'u caz ışıklarıyla aydınlatacak. Bu kapsamda festivalin en iddialı konserlerinden biri olan "Fatoumata Diawara & Roberto Fonseca" konseri, Ortaköy Feriye'de müzikseverlerle buluştu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul Caz Festivali'ne verdiği destekle öne çıkan DHL Express, 22. İstanbul Caz Festivali'nde, festivalin etkileyici konserinden biri olan "Fatoumata Diawara &Roberto Fonseca"yı caz severlerle buluşturdu. İstanbul'un eşsiz manzarası eşliğinde gerçekleşen konsere ilgi büyük oldu.

DHL EXPRESS'ten MUHTEŞEM AFRO-LATİN GECESİ...

Buena Vista Social Club ile dünyayı turlayan Kübalı caz piyanisti Fonseca ile Damon Albarn'dan Herbie Hancock'a kadar sayısız isme eşlik eden Diawara, sıcak ve ritmik bir Afro-Latin müzik akşamı için caz severlere eşsiz bir gece yaşattı. Fonseca'nın her zaman Afrikalı bir sanatçı için beste yapma hayali ile Fatoumata'nın her zaman seslendirmek istediği Küba müziği hayali bu konser ile gerçekleşmiş oldu.

İstanbul Caz Festivali'ne verdikleri desteği bu yıl da devam ettirdiklerini belirten DHL Express Türkiye CEO'su Markus Reckling, İstanbul'un sanat hayatına katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Reckling, "DHL Express olarak, toplumsal gelişimin yalnızca ekonomik ve çevresel gelişimden ibaret olmadığının bilincindeyiz ve toplumsal gelişim için kültür ve sanatın da muhakkak desteklenmesi gerektiğinin farkındayız. Hiç şüphesiz 'Kurumsal Sosyal Sorumluluk' şirket stratejimizin ve işimizin en önemli tamamlayıcı unsurlarından biri. Bu sebeple İKSV'nin Türkiye'de büyük çabalarla gerçekleştirdiği etkinliklerin biri olan, Kültür sanat alanında şehrin bir geleneği haline gelen İstanbul Caz Festivali'ni 22. yılında da destekliyor olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu desteği önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi amaçlıyoruz. İKSV, tıpkı DHL gibi Türkiye'nin dünya ile olan bağını mümkün olan her alanda geliştirmeye kendini adamış bir kurum" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

"İKSV işbirliği ile gerçekleşen konserde caz severleri Afro-Latin müziğini İstanbul caz severlerle buluşturduk. Festival boyunca İstanbullular keyifli konserlerde dünyaca ünlü eşsiz müziklerin tadını çıkarmaya devam edecek. Tüm İstanbullulara ve tüm müzik severlere güzel bir festival diliyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 22. İstanbul Caz Festivali'ne Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement