22 Yıllık Geleneğe Federasyon Desteği - Son Dakika
Güncel

22 Yıllık Geleneğe Federasyon Desteği

22 Yıllık Geleneğe Federasyon Desteği

Muş'ta 22 yıldır işlettiği kahvede yalnızca satranç oynanmasına izin veren Nizamettin Toktaş'a Türkiye Satranç Federasyonundan destek geldi.

24.04.2015 11:19

Muş'ta 22 yıldır işlettiği kahvede yalnızca satranç oynanmasına izin veren Nizamettin Toktaş'a Türkiye Satranç Federasyonundan destek geldi. Federasyon kahveye 24 satranç takımı, 4 satranç turnuvası saati ve eğitim tahtası hediye gönderdi.

Toktaşlar Pasajında kahve işleten Nizamettin Toktaş, müşterilerinin sadece satranç oynamalarına izin veriyor. 22 yıldır Pazar günleri dışında her gün açık olan kahveye gelen vatandaşlar, özellikle kış aylarında zamanlarını satranç oynayarak geçiriyor. Tavla ve kağıt oyunlarının bulunmadığı kahvede sadece satranç oynandığını öğrenen Türkiye Satranç Federasyonu harekete geçti. Federasyon, kahvede bu önemli geleneğin sürmesi için 24 satranç takımı, 4 satranç turnuvası saati ve bir de eğitim tahtası hediye etti.

TURNUVAYA KATILDILAR

Federasyonun bu ilgisinden mutlu olan iş yeri sahibi Nizamettin Toktaş, müşterileri ile birlikte Satranç İl eski Temsilcisi Selahattin Eser ile satranç antrenörleri tarafından organize edilen turnuvaya katıldı. Yaş ortalaması 50 olan satranç tutkunları arasında esnaf, çiftçi, öğretmen gibi birçok kesimden vatandaş yer aldı.

İş yeri sahibi Nizamettin Toktaş, "Kahvede satranç dışında hiç bir oyun oynanmıyor. Kış aylarında satranca yoğunluk daha fazla oluyor. Federasyon bu yüzden işyerini ödüllendirdi. Katkılarından dolayı teşekkür ederiz" dedi.

- Muş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 22 Yıllık Geleneğe Federasyon Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement