23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen: "Ulusal egemenliğin ne denli önemli olduğunu, dünyada bugün yaşanan olaylar bize daha iyi anlatmaktadır"

22.04.2014 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, ulusal egemenliğin ne denli önemli olduğunu, dünyada bugün yaşanan olayların daha iyi anlattığını bildirdi.

Çimen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün devlet yönetiminde millet iradesinin en büyük güç olduğunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılış gününü bayram olarak kutlanmasını istediğini ve bu bayramı çocuklara armağan ettiğini belirtti.

TBMM'nin açılışının 94'üncü yıl dönümünü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çimen, şunları kaydetti:

"TBMM'nin açılışının çocuklara bayram olarak hediye edilmesindeki sır, bağımsızlık ve milli irade kavramlarını Türk çocuklarına küçük yaşlarda benimsetip, önemseyerek gelecekte bu değerlere sahip çıkmasını sağlamaktır. Ulusal egemenliğin ne denli önemli olduğunu bütün dünyada bugün yaşanan olaylar bize daha iyi anlatmaktadır. Hemen yanı başımızdaki ülkelerde yaşanan kaos ve savaşlar ülkemizi ve onun milli birliğini ve bu birliğin tecelli yeri olan TBMM'yi ebediyete kadar yaşatmamızın ne kadar önemli olduğunu bize çok açık şekilde göstermektedir. Bu anlamlı günde, Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın ebediyete intikal etmiş olan bütün kahramanlarını, birinci meclis üyelerini saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Başta çocuklarımız olmak üzere tüm Gümüşhanelilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement