23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Türk Eğitim Sen Kütahya Şube Başkanı Karabekir, mesaj yayımladı.

22.04.2014 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen Kütahya Şube Başkanı Mehmet Karabekir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karabekir, mesajında, TBMM'nin açılışının 94. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gururla kutladıklarını bildirdi.

TBMM'nin açılış yıl dönümünde demokrasiye daha fazla sahip çıkılmasını belirten Karabekir, şunları kaydetti:

"Anayasal kurumların zarar görmemesini sağlamalı. Bütünleştirici bir dil kullanmalı. Bu anlamlı tarih, Türk milleti için paha biçilemezdir. Milli egemenliğin ilan edildiği, Cumhuriyet'e doğru adım adım yaklaşıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, milletimizin yeniden büyük medeniyet kurma yolundaki dirilişinin başlangıcıdır. Çocuk gözlerinde geleceğe olan inanç yerine, belirsizlik varsa çocuk kalbinde yeşeren umutlar yerine şiddete uğramış, istismar edilmiş, eğitim hakkı elinden alınmış yarım kalan hayatlar varsa, çocuk ellerinde uçurtma yerine bir tutam umutsuzluk, bir tutam açlık, bir tutam yokluk varsa, çocuk dudaklarında hala söylenmemiş şarkılar varsa, çocuk bedenine üzüntü çöreklenmişse, çocuklarımızın yarınlara emin adımlarla yürüyeceğini söylemek mümkün değildir. Mutsuz çocuklar ile ne ülkemizin yarınlarını inşa edebiliriz ne bağımsızlığımızı ve demokrasiyi muhafaza edebiliriz ne de milletimizi çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaştırabiliriz." - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement