23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Korkmaz, "Çocuklarımız, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir" dedi.

23.04.2014 09:48  Güncelleme: 13:59

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, çocukların insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesi olduğunu bildirdi.

Korkmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, çocukların hayallerini gerçekleştirmesi, hedeflerine ulaşması ve ülkesine ve insanlığa faydalı olması her türlü değerin üzerinde olduğunu belirtti.

En temel önceliğin eğitimin her kademesinde çocukların ve gençlerin araştıran, sorgulayan, üreten, demokrasiye ve ülkesine bağlı, kendine güvenen, vatan sevgisi yüksek bireyler olarak yetişmesini sağlamak olduğunu ifade eden Korkmaz, mesajında şunları kaydetti:

"Hangi yaşta olurlarsa olsunlar, sevdiklerine, 'çocuk' diye seslenen Gazi Mustafa Kemal, 'Çocuk, vatan gibi sevilmeli, milletin hakkını korur gibi korunmalı' demiştir. Bu duygu ve düşünceyle Gazi Mustafa Kemal bu günü tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmiştir. Dünya çocuklarının her yıl kutladığı ilk ve tek bayram günüdür.  İşte tüm çocukları kucaklayan bu bayram da çocuklarımız, dünya çocuklarıyla yarınların, kardeşlik, sevgi ve dostluk dünyasını oluşturacak köprüleri inşa etmektedirler. Dünyanın şu anda içinde bulunduğu ortam, çocukların masumiyetlerine ve hoşgörülerine, dünde yaşanan küskünlükleri unutup, bugün omuz omuza vererek kardeş olma ihtiyacını gözler önüne sermektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement