23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Afyonkarahisar'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören yapıldı.

23.04.2015 12:37

Afyonkarahisar'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören yapıldı.

Kocatepe Parkı'nda, düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Kutlamalar daha sonra Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda devam edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yalçın, törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın tarihte daima saygınlığını koruyup kendini hissettirdiğini söyledi.

23 Nisan 1920 yılında demokrasi yuvası Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğunu hatırlatan Yalçın, "Bugün milletimizin kendi özüne dönerek, milli birlik ve beraberlik duygusu ile milli devlet olmanın onuru ve gururu ile milli varlığımızı yüceltme azmi, kararı ve heyecanı yüreğimizde duyduğumuz gündür" dedi.

Milletin egemenliğini emin ellerine hediye edildiğini ve onun coşkulu bir bayram olarak kutlandığı dile getiren Yalçın, şunları kaydetti:

"Bir milletin varlığı ve bütünlüğü bütün maddi ve manevi değerli idari ve inançları ile oluşan ortak bir gücü sahip olması ile bağlıdır. Kendi gücüne dayanarak varlığını ve bağımsızlığını koruyamayan milletler başkalarının tutsağı ve esareti altında kalmaktan asla kurtulamazlar. Milletimiz dört bir taraftan düşmanlarla çevrili olduğu zamanlarda bile bağımsız ve egemenlik tutkusundan asla ödün vermemiştir"

Konuşmanın ardından kutlamalar, düzenlenen sportif müsabakalarda ve yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement