23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 91'inci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Isparta'da coşku içinde kutlandı.

23.04.2011 13:08

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 91'inci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Isparta'da coşku içinde kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan program, öğrencilerin yerel yöneticilerin makam koltuklarını sembolik olarak oturmaları ile devam etti.

Isparta Valisi Memduh Oğuz'un koltuğuna oturan Gülcü İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Mustafa Yücer oturdu. Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz'ı telefonla arayan sembolik Vali Yücer, okullarının sportif alanlarda başarılı olduğunu ancak daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirtti. Okul bahçe duvarının güvenli olmadığını savunan Yücer, bahçe duvarına ilave çalışmalarının yapılmasını istedi. Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ı arayan Yücer, okul çevresinde daha fazla güvenlik önlemlerinin alınmasını istedi. Yücer, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı da arayarak, çevre temizliğine daha fazla özen verilmesi gerektiğini belirtti.

Yücer'in isteklerini yeterli bulmayan Vali Memduh Oğuz da, bu tür etkinliklere katılırken arkadaşların, öğretmenlerin ve çevredeki insanların görüşlerini alarak gelmelerini önerdi.

Kutlamalar daha sonra Atatürk Stadı'nda devam etti. Vali Oğuz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şahingöz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın araçla çocukların ve vatandaşların bayramını kutladı.

Bayramda ilk defa bu yıl sunuculuk görevleri çocuklara bırakıldı. Saygı duruşunda bulunlması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sidre 2000 İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Ebru Neşe Yüksel "Memleketim" şarkısını çocuklarla birlikte seslendirdi.

Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, bugün çocukların dünya çocuklarıyla beraber dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik mesajları verebiliyorsa bunu büyük önder Atatürk'ün önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında verilen mücadeleye borçlu olunduğunu kaydetti. 23 Nisan gününün tarihi bir gün olduğunu vurgulayan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"(Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım) sesinin, Anadolu bozkırlarında yankılanarak, milli egemenlik güneşinin vatanın bağrına doğduğu, karanlık günlerin yerini Anadolu'dan doğan milli egemenlik güneşine bıraktığı, Büyük Millet Meclisimizin 23 Nisan 1920 yılında Ankara'da açıldığı, Türk Milleti'nin (Ben varım ve var oldukça da bağımsız yaşayacağım) karanını verdiği tarihi bir gündür. "

23 Nisan 1920 tarihinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yanı sıra dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olmasıyla da Türkler'i onurlandırdığını dile getiren Yılmaz, Atatürk'e göre çocukların vatan gibi sevilmesi, ulusun haklarını korur gibi de korunması gerekli olduğunu aktardı. Çocukların yarınların kardeşlik, sevgi ve dostluk bağlarının ilk ilmeklerini attıklarını anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

"Büyük Önder Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözünde şiddetten ve savaşlardan uzak bir dünyada yaşamanın bütün çocukların hakkı olduğu düşüncesi yatmaktadır. Bu özdeyişin ardında işgale, kıyıma, onursuzluğa başkaldıran, vatanı için canını feda etmekten çekinmeyen bir ulusun onurlu direnişi yatmaktadır. Sizler yarın ki Türkiye'nin sahiplerisiniz. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız. "

Şartlar ne olursa olsun o ülkenin insanları gönül birliği yaptıysa, ortak değerlerde ve paydalarda buluştuysa o ülkenin yapamayacağı, başaramayacağı hiç bir şeyin olmadığını vurgulayan Yılmaz, İstiklal mücadelesini örnek gösterdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hür bağımsız bir ülkeyi çocuklara emanet ettiğini hatırlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"TBMM, 1920'den bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da ülkemizi parlak bir geleceğe taşımada, sorunlarımızın tek meşru çözüm merci olmaya, devam edecektir. Zira bu demokrasinin gereğidir. Bugün 73 milyon nüfusuyla Türkiye Cumhuriyeti, geleceğe güvenle, emin adımlarla yürümektedir. En büyük zenginliğimiz çocuklarımızdır. Bu ülkenin istikbalini, geleceğini garanti altına alacak olan eğitim ordusudur. Cumhuriyetimize gönülden inanmış, onun erdemi ile beslenen, değerleri ile gurur duyan, milli kimliğine sahip çıkan, ilmin ve aklın önceliğine inanan eğitim ordumuz, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza dek, özgür ve bağımsız yaşayacağının da garantisidir. "

Tören, askeri bando geçit töreni ve öğrencilerin gösterileriyle sona erdi.

- ISPARTA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement