24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

AK Parti Kars İl Başkanı Yurdakoş, mesaj yayımladı.

24.11.2014 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yurdakoş, mesajında öğretmenlerin ülkenin refah, huzur ve barış dolu günler yaşaması için büyük çaba ve özveriyle görev yaptığını belirtti.

Öğretmenlerin sadece öğrencilerin değil tüm toplumun mimarı olduğunu kaydeden Yurdakoş, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de başöğretmen olduğuna dikkati çekerek, "Öğretmenler milli birlik ve beraberliğimizin teminatı, geleceğin ışık saçan aydınlık nesillerini büyük bir sabır ve özveri ile yetiştirmektedirler. Şüphesiz yeni şeyler üretebilmek ve hayata dair yeni değerler ortaya katabilmek için herkesin iyi bir eğitime ihtiyacı vardır. Öğretme evrensel ve kutsal bir meslektir" ifadelerini kullandı.

İnsanın doğumundan ölümüne kadar sürekli öğrenme çabası içerisinde olduğuna dikkat çeken Yurdakoş, bilgi toplumu olmanın en temel şartının eğitimli insan gücüne dayandığını bildirdi.

Yurdakoş, mesajında şunlara yer verdi:

"Gelişen dünya ve onun koşulları ile aynı zaman diliminde omuz omuza, ileriye doğru gitmek, sadece ve sadece eğitimle gerçekleşir. Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde, ülkeler arasındaki rekabet, bilgi düzeyinde sürdürülmekte, toplumumuzun geleceği ise verilen eğitimin başarısı ile değerlendirilmektedir. Bu anlamda üniversiteler bilim üreten merkezler olma özelliği yanında, toplumun yetişmiş insan gücü ihtiyacını da karşılayan yegane kuruluş olma sorumluluğunu taşımaktadır." - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement