24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü Afyonkarahisar'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24.11.2015 12:50

24 Kasım Öğretmenler Günü Afyonkarahisar'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın'ın Kocatepe Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Vali Hakan Yusuf Güner, Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi konferans salonunda devam eden törende, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün Mustafa Kemal Atatürk'e başöğretmenlik verilmesinin yıl dönümü olduğunu söyledi.

Eğitim sisteminin en iyi şekilde işletilmesinin öğretmen, öğrenci, veli ve okul idaresi işbirliği ile gerçekleştirilebileceğini aktaran Güner, şunları kaydetti:

"Tarih boyunca ülkelerin, milletlerin, toplumların ve ailelerin kaderini iyi yetişmiş insan gücü belirlemiştir. Bana göre bir milletin sahip olduğu en büyük güç en büyük potansiyel, en büyük jeostrateji gelişmiş insan gücüdür. İnsanların eğitilmesi, insanların yetiştirilmesi her dönemde tartışılmış ve önem arz etmiştir. Bizler ülkemizde ve Afyonkarahisar'da devletimizin ve hükümetimizin kaynakları ile neslimize, geleceğimize en iyi imkanları sunmaya canla başla çalışıyoruz."

Konuşmaların ardından 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi.

Öğretmenliğe yeni başlayan öğretmen adaylarının yemin ettiği törende, öğrenciler tarafından şiirler okundu ve oratoryo gösterisi sahnelendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement