24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika
Güncel

24 Temmuz Basın Bayramı

AK Parti Muğla milletvekilleri Nihat Öztürk ve Hasan Özyer ile İl Başkanı Kadem Mete, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

24.07.2016 21:20

AK Parti Muğla milletvekilleri Nihat Öztürk ve Hasan Özyer ile İl Başkanı Kadem Mete, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Öztürk, mesajında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sürecinde demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olan basın yayın kuruluşlarının da ülke genelinde ve Muğla'da devlet büyükleri ve millet arasında iletişimin kurulmasına vesile olduklarını belirtti.

Nihat Öztürk, 15 Temmuz gecesinde vatana, devlete ve millete karşı hain bir ihanet hareketi yaşandığını kaydederek, "Basın mensuplarımız, ihanet hareketinin bertaraf edilmesi anlamında bu zor günde büyük bir sınav vermişler, takdire şayan bir şekilde gerekli duyarlılığı, gayreti göstermiş, sorumluluklarını hakkıyla yerine getirmişlerdir. Bu vesileyle ülke menfaatlerini ve kamu düzeninin korunmasını gözardı etmeden kamuoyunu aydınlatan, bilgilendiren ve toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan, her türlü zorluğa karşılık demokrasi ve millet iradesine sahip çıkan başta Muğla'daki basın mensubu arkadaşlarımız olmak üzere tüm basın mensuplarına teşekkürlerimi sunuyor, bayramlarını kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Hasan Özyer de basın özgürlüğünün demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirterek, "Ülkemizde basın özgürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti anayasasıyla güvence altına alınmıştır. Haber alma özgürlüğü anayasal bir haktır. Ülkemizde basın hürdür. Yazılı ve görsel basın tarafından bu hak kullanılırken, basın meslek ilkeleri göz önünde bulundurularak kullanılmaktadır. Zaten sorumlu yayıncılık da bunu gerektirmektedir." açıklamasında bulundu.

Özgür basının düşünce ve ifade özgürlüğünün de neredeyse en etkili araçları arasında yer aldığını aktaran Özyer, basının kamuoyu oluşturma, toplumla devlet arasında iletişim görevi üstenme konusunda çok önemli görev ve sorumluluklar üstlendiğini belirtti.

Kadem Mete de tarafsız ve özgür basının ülke menfaatleri için hayati önem taşıdığını anlattı.

Demokrasinin gelişmesi, insanların fikirlerini özgürce ifade edebilmelerinin basın sayesinde mümkün olabileceğini kaydeden Mete, "15 Temmuz darbe kalkışmasının olduğu gece görev bilinciyle hareket eden, önce ülke menfaatleri diyen basınımızın değerli temsilcileri, doğru haberin milletimize ulaştırılması noktasında bir destan yazmışlardır. Kendilerini tebrik ediyor, her türlü zorluğa rağmen görevlerini ifa eden başta Muğlamızın değerli basın temsilcileri başta olmak üzere tüm basınımızın Basın Bayramı'nı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement