28 Şubat Süreci - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Süreci

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile röportaj -Ulcay, 28 Şubat sürecinin toplumun dokusuna uyurulan bir elbise giydirmek olduğunu ifade etti -"13 yıl beklemek zorunda kaldım." FATMA NUR SÖĞÜTLÜ - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay 28 Şubat sürecinde toplam 13 yıl kademe yükseltilmesi için beklediğini ifade etti.

28.02.2016 22:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile röportaj -Ulcay, 28 Şubat sürecinin toplumun dokusuna uyurulan bir elbise giydirmek olduğunu ifade etti

-"13 yıl beklemek zorunda kaldım."

FATMA NUR SÖĞÜTLÜ - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay 28 Şubat sürecinde toplam 13 yıl kademe yükseltilmesi için beklediğini ifade etti.

Ulcay, 28 Şubat sürecinin toplumun dokusuna uyurulan bir elbise giydirmek olduğunu belirterek istyenlerin bu hedefe ulaşamadıklarını ifade etti.

Toplumun birçok kesimindeki insanların çeşitli sıkıntılar çektiğini ifade eden Ulcay, kendisinin ve çocuklarının da bu süreçten etkilendikleriini söyledi.

Ulcay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarını Türkiye'de okutamadığı için yurtdışına göndermek zorunda kaldığının altına çizen Ulcay " benim sahip olduğum imkanlara birçok insan sahip olamadığı için çocuklarını malesef okutma fırsatını bulamadı" diye konuştu.

-"13 yıl beklemek zorunda kaldım."

Yusuf Ulcay, 28 Şubat sürecinden dolayı devletine küsmediğini dile getirerek, "Yusuf Ulcay olarak inancım ve yaşantı biçimimden dolayı malesef kademe yükseltilmem, doçentlikten profosörlüğe geçmemde ekstra 8 yıl toplamda 13 yıl beklemek zorunda kaldım.Biz bunu belli mihraplar zoruyla isteyerek veya istemeyerek nitekim birilerinin yaptığına inanıyorduk.Devlet bizim devletimizdi, devletimize sahip çıkarak, mücadelemize devam ettik. Yılmadık ama kimseyede kin bağlamadık" diye konuştu.

Toplumu birleştirmek eski yapılan yanlışlardan toplumun ders alması gerektiğini vurgulayan Ulcay, toplumun bundan sonra kültürüyle, gelenekleriyle, yaşam tarzıyla ve değerleriyle baışık bie şekilde yaşayacağına inandığını ifade etti.

Ulcay, ünlü düşünür olan Jean-Jacques Rousseau!nun ifade ettiği "İnsanın özgürlüğü istediği herşeyi yapabilmesinde değil, istemediği hiçbirşeyi yapmak zorunda kalmamasındadır." sözünü hatırlatarak 28 Şubat sürecinde kişilere istemediklerini yaptırdıklarının altını çizdi.

Bugün insanların özgür olduklarının ve istemedikleri hiçbirşeyi yapmadıkları sürece de özgür olduklarının altını çizen Ulcay, "28 Şubatta özgür bir şekilde yaşayamadık ama bugün elhamdulillah toplum barış içinde yaşama şansına sahip.Önümüzdeki günler bugün den daha güzel olacağını ümit ederim. Toplum, farklı düşünselerde beraber yaşayabilme hürrüyetine sahip olduklarının kıymetini ümit ederim bilirler"dedi.

28 Şubat Süreci
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement