29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, son yıllarda cumhuriyet rejiminin daha adil işlemesi için yapılan yasal düzenlemeler halkın sistem ile barışını güçlendirdiğini söyledi.

28.10.2014 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, son yıllarda cumhuriyet rejiminin daha adil işlemesi için yapılan yasal düzenlemeler halkın sistem ile barışını güçlendirdiğini söyledi.

Dündar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gazetecilere yaptığı açıklamada,Cumhuriyetin en büyük demokratik projelerinden biri olan çözüm sürecinin gelecek için herkese büyük umutlar aşıladığını belirtti.

Son on yıldır binlerce yasanın demokratik zeminde yenilenmesi ,kapsayıcı,bütünleştirici,katılımcı ve eşitlikçi bir sistemin inşa çabaları cumhuriyet rejimini gçlendirdiğini ifade eden Dündar " Son yıllarda ülkemizde cumhuriyet rejiminin daha adil işlemesi için yapılan yasal düzenlemeler halkın sistem ile barışını güçlendirilmiştir." dedi.

Dündar, ülkenin demokrasi mücadelesinin en büyük engellerinden olan Kürd  sorununun  çözümü için yapılan çalışmaların olumlu yönde seyrettiğini, atılan demokratik adımları olumlu bulmakla beraber Kürd sorununun çözümü alanında yapılması gereken daha fazla düzenlemenin olması gerektiğini düşündüklerini dile getirdi.

Cumhuriyetin vesayetten, statükodan,anti demokratik yasalardan arınması çabaları her zaman birilerini rahatsız ettiğini ve edeceğini dile getiren Dündar, şöyle konuştu:

"Cumhuriyetimizin vesayetten,statükodan,anti demokratik yasalardan arınması çabaları her zaman birilerini rahatsız etmiş ve edecektir. Gezicilerin, paralelcilerin,bozguncuların, vesayetçilerin ve dış mihrakların sabotaj girişimlerine rağmen demokrasi yürüyüşünün devam edeceğine ve Kürdü,Türkü ile Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bütün olarak uygar ve eşitlikçi bir demokrasiye ulaşacağı ümidimizi,daha güçlü bir şekilde koruyoruz. Çevremizde yaşanan insanlık dramlarını,IŞİD  terörünün uyguladığı vahşeti, Suriye rejiminin halkına uyguladığı zulmü gözlemlediğimizde, demokratik cumhuriyet rejimimizi güçlendirerek sahip çıkma çabalarımızı arttırmamız gerektiğini düşünüyoruz. Son aylarda yanı başımızda Kobane'de ki masum halkın vahşi çetelerin saldırısına maruz kalması ve topraklarından sürülmesini  üzülerek görüyoruz. Umut ediyoruz ki, kardeşlerimizin uğradığı zülüm sona erer ve insani temelde  yaşam koşullarına kavuşurlar." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement