29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Çarşamba ve Havza'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

29.10.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çarşamba ve Havza'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Çarşamba'daki tören Adapark Suni Çim Saha'da yapıldı.

Kaymakam Caner Yıldız, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve Çarşamba Garnizon Komutanı Zafer Öz, vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı.

Yıldız, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin önemine ve Türkiye Cumhuriyeti'nin büyüklüğüne vurgu yaptı.

Törende, okullarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, okulların geçidi ile sona erdi.

Havza

Havza Kaymakamlığında Kaymakam Alper Tanrısever tebrikleri kabul etti.

İlçe stadındaki törene, Kaymakam Alper Tanrısever, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Belediye Başkanı Murat İkiz, diğer protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende Kaymakam Alper Tanrısever, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Özdemir ve Belediye Başkanı İkiz halkın, öğrencilerin ve protokolün bayramını kutladı.

Kaymakam Tanrısever, törende yaptığı konuşmada, "İlk meyvelerinin ilçemizde yeşerdiği, Atatürk'ümüzün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra başlatmış olduğu Kurtuluş Savaşı'nın zafer ile sonuçlanmasının ardından 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyetimiz Türk milletine verilmiş olan en büyük miras, en vazgeçilmez değerdir" dedi

Konuşmaların ardından tören okunan şiirlerle devam etti. Şiirlerin ardından okullar tarafından halk oyunları ve spor gösterileri sergilendi. Programının son bölümünde ilçede düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, resmi geçidin ardından sona erdi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement