Kudüs'te Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Verildi - Son Dakika
Güncel

Kudüs'te Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Verildi

Kudüs'te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde resepsiyon verildi.

30.10.2014 00:02  Güncelleme: 10:46

Kudüs Başkonsolosluğu'nda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde resepsiyon verildi.

Gelen davetlileri büyükelçi Mustafa Sarnıç ve eşi Esin Sarnıç kapıda birlikte karşılarken, Filistin Devleti'nin 5 bakanla temsil edildiği resepsiyona Filistin'de görevli çok sayıda büyükelçi, başkonsolos ve diplomat katıldı.

Resepsiyon sırasında büyükelçi Sarnıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine gönderdiği Cumhuriyet Bayramı özel kutlama mesajını gelen davetlilere okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs'de bulunan tüm Türk vatandaşlarının Cumhuriyet Bayramı'nı kutladığı mesajının devamında şu ifadeler yer aldı :

"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yıl heyecanını bizlerle paylaşan dost ve kardeş ülkelerin temsilcilerine, onların nezdinde tüm dost ve kardeş halklara, temsilcilik çalışanlarımıza da bu anlamlı günümüzde barış ve dayanışma mesajlarımızı iletiyor, milletimizin en kalbi selamlarını gönderiyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, dünyada barışı, dayanışmayı, adalet ve refahı savunan; her ülkenin iç işlerine ve toprak bütünlüğüne saygı gösteren, uluslararası hukuku, evrensel insani değerleri, insan hak ve özgürlüklerini her şeyin üzerinde tutan bir dış politika anlayışına sahiptir. 91 yıl boyunca hassasiyetle muhafaza ettiğimiz ve savunduğumuz bu değerler, bugün ve bundan sonra da Türkiye dış politikasının sarsılmaz temel ilkeleri olacaktır. Türkiye, her meselede adaletin, hakkaniyetin ve barışın yanında yer almayı, mazlum ve mağdurlar için cesaretle hakkı savunmayı sürdürecektir.

Bu anlamlı günde, heyecanımıza ve coşkumuza ortak olan dost ve kardeş ülkelere, onların halklarına ve temsilcilerine, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyor; selam ve sevgilerimi yolluyorum."

Büyükelçi Sarnıç, Erdoğan'ın mesajını okuduktan sonra devam ettiği konuşmasında, Türkiye'nin sürgünde Filistin Devletini 1988 yılında ilk olarak tanıyan ülkelerden birisi olduğunu hatırlatarak, "Uluslararası topluluğun Filistin halkına 1967 sınırlarına dayalı başkenti Doğu Kudüs olan hak ettiği bağımsız Filistin Devleti'ni tanıma borcu olduğunu" söyledi.

Sarnıç, son olarak Türkiye'nin her zaman Filistin halkının yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini ifade ederek, Türkiye'nin doğrudan ve dolaylı olarak Filistin'e 2004 yılından beri yaptığı yardımların 350 milyon dolara ulaştığını sözlerine ekledi.

Yaklaşık 3 saat süren resepsiyon sırasında davetlilere Türk mutfağından yemekler ikram edildi. - Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kudüs'te Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement