3. Afet Lojistiği Konferansı - Son Dakika
Güncel

3. Afet Lojistiği Konferansı

Türk Kızılayı Ulusal Afet Yönetim Müdürü Ali Akgül, "Barınma hizmet stoklarımızda 43 bin barınma çadırımız, bin 700 adet yaşam konteynerimiz, 176 bin battaniyemiz, 63 bin yatağımız, 44 bin mutfak seti, 16 bin ısıtıcımız var." dedi.

14.04.2016 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Ulusal Afet Yönetim Müdürü Ali Akgül, "Barınma hizmet stoklarımızda 43 bin barınma çadırımız, bin 700 adet yaşam konteynerimiz, 176 bin battaniyemiz, 63 bin yatağımız, 44 bin mutfak seti, 16 bin ısıtıcımız var." dedi.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), Lojistik Derneği (LODER) ve Türk Standardları Enstitüsünün (TSE) işbirliğiyle TSE Çayırova Kampüsü Konferans Salonu'nda düzenlenen "3. Afet Lojistiği Konferansı"nda konuşan Akgül, 1999 yılındaki Marmara depreminin hem kamuya hem de sivil toplum kuruluşlarına birçok şey öğrettiğini, Türk Kızılayının bundan gerekli dersi çıkardığını söyledi.

Marmara depreminin ardından bütün afet müdahalesini koordine edecek Afet Operasyon Merkezinin kurulduğunu anımsatan Akgül, "Türk Kızılayının bütün birimlerini, malzeme akışını ve tedariğini koordine eden bir merkez, kurum dışında da ilgili kurumlarla koordinasyonu sağlayan bir merkezimiz" diye konuştu.

Akgül, eskiden afetlere sadece Ankara'dan müdahale edildiğini ancak artık 9 bölgede kurulan afet yönetim merkezlerinden bunun yapıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bölge merkezleri ve depolarından nüfus ve riskler göz önüne alınarak lojistik kapasiteler oluşturuldu. Buralardaki malzemeler tek tiptir. Biz şunu biliriz, bir koli içerisinde 5 tane battaniyemiz var. Bir palet üzerinde 25 kolimiz var ve bir palet üzerinde 125 battaniyemiz var. Bunun palet dahil kilogramını, koli bazında kilogramını hepsini biliriz. Aynı şekilde çadırlar, mutfak setleri. 'Bir tır battaniye yollandı' dendiğinde, 2 bin adet battaniyenin sevk edildiğini anlarız. Bunlar afet yöneticilerinin bilmesi gereken, olmazsa olmaz standartlardır."

"Stoklarda 43 bin çadır bulunuyor"

Bölge merkezleri dışında, faal durumda 25 yerel depoları olduğunu ile getiren Akgül, "Buralarda belirli miktarda çadır, battaniye, mutfak seti, ısıtıcı, yatak gibi malzemeler stoklanmış durumda. Barınma hizmet stoklarımızda 43 bin barınma çadırımız, bin 700 adet yaşam konteynerimiz, 176 bin battaniyemiz, 63 bin yatağımız, 44 bin mutfak seti, 16 bin ısıtıcımız var. Bunlar her zaman belirlenen kritik stok seviyelerinin üzerinde tutulur." ifadelerini kullandı.

Akgül, Türk Kızılayının hem ulusal hem de uluslararası alanda faaliyet gösterebilen bir kurum olduğuna işaret ederek, " Somali'de bir delegasyonumuz var. Buraya daha çok gemilerle yardım malzemesi gönderiyoruz. Somali'ye şu ana kadar yaklaşık 60 bin ton un, 60 bin ton şeker götürülüp dağıtıldı." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3. Afet Lojistiği Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement