3. Alüminyum Teknolojileri Makine ve Ürünleri İhtisas Fuarı - Son Dakika
Yerel

3. Alüminyum Teknolojileri Makine ve Ürünleri İhtisas Fuarı

Hannover Messe Ankiros Fuarcılık tarafından Ekim ayında İstanbul'da düzenlenecek 3. Alüminyum Teknolojileri Makine ve Ürünleri İhtisas Fuarı Konya'da tanıtıldı

19.09.2013 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hannover-Messe Ankiros Fuarcılık tarafından düzenlenecek 3. Alüminyum Teknolojileri Makine ve Ürünleri İhtisas Fuarı (ALUEXPO) Konya'da tanıtıldı.

Hannover-Messe Ankiros Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Süphan İlker, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, konusunda dünyanın en ömeli fuarları arasında yer alan ALUEXPO'nun, 3-6 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenleneceğini söyledi.

Fuarın, Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği (TALSAD) tarafından desteklendiğini ifade eden İlker, şunları kaydetti:

"ALUEXPO 2013, sektörün önde gelen uzmanlarıyla, yeni yatırımlar için Türkiye'nin potansiyel fırsatlarını değerlendirmek isteyen yabancı firmalar ve aynı zamanda farklı ülkelerle işbirliği yapmak isteyen yerli firmaları bir araya getirmeyi hedefliyor. Fuar, yeni teknolojilerin de etkisiyle kullanımı günden güne artan ve ülkemizde 5 milyar doları aşkın ticaret potansiyeli yaratan alüminyumun ticari dünyasını keşfetmek ve sektörde yaşanan gelişmelerden haberdar olmak isteyenler için önemli bir fırsat sunacak."

İlker, fuara 32 ülkeden 308 katılımcının beklendiğini,  Ekonomi Bakanlığının Yurtdışı Alım Heyetleri Programı kapsamında verdiği destekle alüminyum sektörünün hedeflediği 20 ülkeden sektörel ziyaretçileri içeren alım heyetlerinin oluşturulduğunu dile getirdi.

ALUEXPO 2013 kapsamında 6. Alüminyum Sempozyumu'nun da düzenleneceğini vurgulayan İlker, "TALSAD, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve TMMOB Metalurji Mühendisleri Odası işbirliğiyle, alüminyum üretim teknolojileri ve alüminyum sektörünün tüm yönlerini, akademik dünya ile aynı platformda bir araya getirmeyi amaçlıyoruz" dedi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3. Alüminyum Teknolojileri Makine ve Ürünleri İhtisas Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement