3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Güncel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye Görme Engelliler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Salih Mehmet Aslan ile makamında satranç oynadıYılmaz, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Engelleri beraber aşalım" sloganıyla hareket...

03.12.2016 00:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye Görme Engelliler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Salih Mehmet Aslan ile makamında satranç oynadı

Yılmaz, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Engelleri beraber aşalım" sloganıyla hareket ettiklerini belirtti.

Aslında herkesin bir engelli adayı olduğunu söyleyen Yılmaz, "Bugün bir satranç maçı yaptık. Çok zorladım, zorlamayı denedim ama yine de yenildim. Demek ki bir tahtayı tam hakim görerek bile oynasak önemli değil. Engeller aslında zihinde, engel. Herkes istediği zaman başarıyor." diye konuştu.

Derneğin Balıkesir Şube Başkanı avukat Aslan da toplumun içindeki engellilerle engeli olmayanlar arasında eşitlik var gibi göründüğünü, engellilerin sıkıntı ve zorluklara sahip olduğunu anlattı.

Aslan, oyundan zevk aldığını ve maçı kendisinin kazandığını ifade ederek, "Özellikle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde satranç oynayarak, bu konuya kamuoyunun dikkatini çekmek ve farkındalık oluşturmak istedik. Biz istiyoruz ki satranç tahtasındaki taşlar, koşullar, her şey gibi engelliler ile engelsizler arasındaki mesafe de yok olsun. Herkes, eşit olsun." dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement