3. Bölgesel Kalkınma Konferansı'nin Bu Yılki Adresi Bingöl - Son Dakika
Yerel

3. Bölgesel Kalkınma Konferansı'nin Bu Yılki Adresi Bingöl

Fırat Kalkınma Ajansı ve Bingöl Üniversitesi işbirliği ile 15-16 Ekim 2015 tarihlerinde Bingöl’de 3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresi düzenlenecek.

13.10.2015 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fırat Kalkınma Ajansı ve Bingöl Üniversitesi işbirliği ile 15-1 6 Ekim 2015 tarihlerinde Bingöl'de 3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresi düzenlenecek.

2 yılda bir düzenlenen kongre ile uluslararası düzeyde akademisyenler, politika yapıcıları ve uygulayıcıların bir araya getirilmesi, bölgesel kalkınma konularında karşılıklı fikir alışverişinde bulunmalarına zemin hazırlanması ve bu alanda yapılan akademik ve pratik çalışmaların paylaşılacağı bir platform oluşturulması hedefleniyor. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında gerekleştirilecek olan 3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresi, "Demokratikleşme ve Sürdürülebilir Kalkınma" ana temasıyla düzenlenecek. 214 bildiri özeti alınan kongrede 109 bildiri tam metin olarak sunulacak. Kongreye, Türkiye'nin değişik illeri ile Malezya, İsveç, İrlanda, Singapur, Litvanya ve İngiltere gibi 12 ülkeden gelecek 20 dolayında davetli konuşmacının katılması bekleniyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, ajansların sadece hibe desteği veren kurumlar olmadığını, bu tarz etkinliklerle bölgesel kalkınma alanında yeni bir sinerji oluşturarak, kalkınma politikalarına ve araştırmalarına katkıda bulunduğunu ifade etti.Kongrenin Bingöl'ün kalkınması ve genel olarak bölgesel kalkınmayla ilgili bilimsel araştırmalara, ilin tanıtım ve turizmine önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

İlk Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresi, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından İnönü Üniversitesi işbirliğiyle 2011 yılında Malatya'da düzenlenmiş, kongreye 13 ülkeden katılım gerçekleşmiş ve 90 dolayında bildiri sunulmuştu. Kongrenin başarıyla gerçekleşmesinden sonra, 2. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresi, 2013 yılında Elazığ'da Fırat Üniversitesi ile işbirliği içinde gerçekleştirilmiş, 15 ülkeden katılım sağlanarak 100'den fazla bildiri sunulmuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 3. Bölgesel Kalkınma Konferansı'nin Bu Yılki Adresi Bingöl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement