3 Kız Kardeş Hamur İşlerinde İddialı - Son Dakika
Yerel

3 Kız Kardeş Hamur İşlerinde İddialı

3 Kız Kardeş Hamur İşlerinde İddialı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bir araya gelen 3 kız kardeş, evdeki yemek hünerlerini açmış oldukları iş yerlerinde yaptıkları bir birinden leziz gözlemelerle vatandaşların beğenisine sunuyor.

21.11.2016 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bir araya gelen 3 kız kardeş, evdeki yemek hünerlerini açmış oldukları iş yerlerinde yaptıkları bir birinden leziz gözlemelerle vatandaşların beğenisine sunuyor.

Ahlatlı Sabriye, Pınar ve Muazzez isimli 3 kız kardeş, açmış oldukları "Bacılar Gözleme" salonu ile aile ekonomilerine katkı sunarken, yapmış oldukları bir birinden leziz yöresel yemeklerin tadına bakanların ise büyük beğenisini kazanıyor. Gerek gözleme çeşitleri gerekse çeşitli yöresel yemekler yapan 3 kız kardeş işlerini severek yaparken, hazırlamış oldukları yemeklerin oldukça beğenilmesinden dolayı da mutlu olduklarını belirttiler.

İş yerinde çalışan kız kardeşlerden Sabriye Akarçay, gözleme salonu açmalarındaki asıl sebebin hem aile ekonomilerine katkı sunmak hem de kadınlar olarak ayakları üzerinde durmak istediklerini söyledi. İşlerini oldukça titizlik ve hevesle devam ettirdiklerini ifade eden Akarçay, "Bu iş yerini bir kaç gün önce açtık. Açma sebebimiz ise aile ekonomimize katkı sunmak ve kadınlar olarak ayaklarımız üzerinde durmak istedik. İnşallah bunu da başaracağımızı düşünüyorum. 3 kız kardeş bu iş yerini açtık. Ablalarımla birlikte çalışıyoruz. Güzel işler çıkaracağız. Ev yemekleri yapıyoruz, ama ana yemek olarak gözleme hazırlıyoruz. Hafta içi ev yemekleri ve öğrencilere yönelik tost da yapıyoruz. İş yerimizi yeni açtık fakat buna rağmen müşterilerimizden oldukça olumlu tepkiler alıyoruz. Gözleme ve yemeklerimizin tadına bakan herkes memnun oluyor. İlk etapta yemeklerimizin bu kadar beğeni alması bizleri oldukça motive ediyor ve daha fazla şevkle çalışıyoruz. Bu işlerde aslında acemiyiz ama insanlar tarafından yaptığımız yemekler çok güzel bulunuyor. İlçe halkını yapmış olduğumuz yemekleri bilhassa gözlememizden tatmalarını bekliyoruz. Şu an için iş yerimiz küçük ama oldukça mütevazi bir yer. İnşallah zamanla daha büyük ve daha güzel bir yerimizde olur. Yöremizde kadınlar genellikle ev hanımı oluyor. Hepimiz öyleyiz aslında. Bu iş yerini açmamızın önemli sebeplerinden bir tanesi de bu tür işlerde hanımlara bir öncülükte biz yapmak istedik. Bizi gören bayanlarda farklı işletmeler açmak isteyebilir. Çünkü çok küçük şartlarda bu işe başladık. Ahlatlı bayanlar ayakları üstünde durabilirler. Ahlat halkından da özellikle bayan işletmecilere destek olmalarını bekliyoruz. İş yerimiz bir aile ortamı gibi. 3 kız kardeş burada çalışıyoruz" dedi.

Kız kardeşlerden Pınar İriş ise, sevdikleri ve bildikleri bir işi ticarete dönüştürdüklerini belirterek, "Kardeşler olarak küçük bir iş yeri açmayı düşündük. Bunu da en sevdiğimiz Ahlatlı tüm hanımlarında bildiği bir iş olan gözleme ve hamur işleriyle başladık. Elimizden geldiği kadar güzel yapıyoruz. Gelen müşterilerin yemeklerden duyduğu memnuniyeti ise bizleri mutlu ediyor. İş yerimizin ismini 'Bacılar Gözleme' bırakarak, buraya bir sıcaklık katmak istedik. Tüm halkımızı iş yerimize bekliyoruz" diye konuştu.

Muazzez Pirhasanoğlu da, kardeşlerini bu konuda yalnız bırakmadığını belirterek, birlikte çalıştıklarını söyledi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 3 Kız Kardeş Hamur İşlerinde İddialı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement