3. Roma Türk Film Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

3. Roma Türk Film Festivali

3. Roma Türk Film Festivali

Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Akil festival onuruna bir resepsiyon verdi.

28.09.2013 02:27  Güncelleme: 08:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil ve eşi İnci Akil, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Roma Türk Film Festivali onuruna resepsiyon verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nin katkıları, Beymen ve Digitürk'ün sponsorluğunda, SRP İstanbul tarafından Roma'daki Barberini Sineması'nda dün düzenlenen gala gecesi ve Uğur Yücel'in yönettiği "Soğuk" adlı filmin gösterimiyle kapılarını sinemaseverlere açan festival için Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği rezidansında resepsiyon verildi.

Büyükelçi Hakkı Akil ve eşi İnci Akil'in konuklarını kapıda karşıladığı resepsiyon, Türk-İtalyan iş, sanat, diplomasi ve siyasi çevrelerini bir araya getirdi.

Resepsiyona, 3. Roma Türk Film Festivali Onursal Başkanı ünlü yönetmen Ferzan Özpetek, festivalin başkanı Serap Engin, ünlü komedyen Cem Yılmaz ile eşi Ahu Yılmaz, "Soğuk" filminin oyuncuları ve Ferzan Özpetek'in filmlerinde rol alan İtalyan oyunculardan Francesco Arca ve Claudia Potenza katıldı.

Resepsiyonda konuklara, Türk mutfağının seçkin lezzetlerinden ikramlarda bulunuldu.

Türk sinemasının 15 seçkin eserinin İtalya'daki sinemaseverle buluşacağı 3. Roma Türk Film Festivali, 29 Eylül Pazar günü sona erecek. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 3. Roma Türk Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement