3 Yılda 400 Öğrenciye Yardım - Son Dakika
Güncel

3 Yılda 400 Öğrenciye Yardım

Tunceli'de Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi adı altında bir araya gelen gençler tarafından köy okulları için başlatılan kampanya sayesinde 3 yılda yaklaşık 4 bin öğrenciye okul malzemesi dağıtıldı.

22.01.2016 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FATMA ÇIRAY- Tunceli'de Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi adı altında bir araya gelen gençler tarafından köy okulları için başlatılan kampanya sayesinde 3 yılda yaklaşık 4 bin öğrenciye okul malzemesi dağıtıldı.

Tamamen gönüllü gençlerden oluşan ve yaklaşık 2 yıldır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen " Munzur'un Çocukları İçin Güçlü Yarınlar" projesi kapsamında köy okulları için okul malzemesi toplanmaya başlandı.

Sosyal medya aracılığıyla başlatılan ve giderek yayılan proje sayesinde birçok öğrenciye çanta ve kırtasiye yardımında bulunuldu.

Proje hakkında AA muhabirine bilgi veren girişim sözcüsü Ferhat Güven, "3 yıl önce sosyal medya üzerinden bir etkinlik başlatmıştık, köy okullarına çanta, kırtasiye malzemesi dağıtıyoruz diye. Sosyal medya üzerinden gönüllü gençlere ulaştık ve onların aracılığıyla projemiz üç yılıdır devam ediyor. 2 yıl önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile projemizi birleştirdik. 3 yıl içerisinde yaklaşık 4 bin öğrenciye ulaştık. 4 bin öğrenci ile dayanışma halinde olduk. Bugün de Ovacık'a geldik, Öğrencilerimize kırtasiye malzemesi dağıttık" dedi.

Daha fazla öğrenciye ulaşabilmek için kampanya çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Güven, "Başta köy okullarımız olmak üzere yardıma ihtiyacı bulunan birçok öğrenci kardeşimiz var. İmkanlarımız doğrultusunda ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bunların yeterli olmadığını biliyoruz. Bu nedenle daha fazla yardıma ihtiyacımız var. Tüm duyarlı vatandaşları kardeşlerimizle dayanışmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3 Yılda 400 Öğrenciye Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement