318 Haftadır Aynı Talep İçin Eylemdeler - Son Dakika
Yerel

318 Haftadır Aynı Talep İçin Eylemdeler

318 Haftadır Aynı Talep İçin Eylemdeler

İHD Batman Şubesi ile Kayıp yakınları, her hafta düzenledikleri eylemin 318'inci haftasında Gülistan Caddesinde bir kez daha bir araya geldi.

16.03.2015 07:57

Kayıp yakınları ve İHD yöneticileri 318 haftadır aynı talep için alanlardalar.

İHD Batman Şubesi ile Kayıp yakınları, faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin akıbetinin sorulması ve faillerinin yargılanması için her hafta düzenledikleri eylemin 318'inci haftasında Gülistan Caddesinde bir kez daha bir araya geldi.

İHD Batman Şube Başkanı Mehmet Bağatır, iç güvenlik paketi ile ilgili yaptığı açıklamada, yasanın çözüm sürecine olumsuz etki edebileceğini belirtti.

1996 yılında gözaltına alındıktan sonra kendisinden haber alınmayan Abdullah Canan'ın akıbetinin sorulduğu bu haftaki eylemde ilk sözü alan İHD Batman Şube Başkanı Mehmet Bağatır, faillerin yargılanması ve kayıpların akıbetlerinin ortaya çıkarılması sürecine kadar alanlarda olacaklarını belirtti.

Ardından 17 Ocak 1996 tarihinde Yüksekova- Van karayolunda askerler tarafından yapılan kontrol sırasında otomobili durdurularak gözaltına alındıktan 35 gün sonra cenazesine ulaşılan Abdullah Canan'ın oğlu Tayyip Canan söz aldı.

Babasının gözaltına alınmasının ardından tüm başvurularına rağmen olumsuz yanıt aldıklarını kaydeden Canan, babasının katledildikten sonra işkence görmüş cenazesine 21 Şubat'ta ulaşıldığı bilgisini paylaştı.

Babasının gözaltına alındığının inkar edildiğini dile getiren Canan, devletin acılı annelere hesap vermesi sürecine kadar mücadele yürüteceklerini söyledi.

Açıklamaların ardından, kayıp yakınları ve İHD yöneticileri 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 318 Haftadır Aynı Talep İçin Eylemdeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement