34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı - Son Dakika
Kültür Sanat

34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı

Yunus Emre üzerine önemli çalışmalarıyla tanınan yazar Mustafa Tatcı, Türkiye Diyanet Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ iş birliğiyle gerçekleştirilen 34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'ndaki "Ramazan Sohbetleri" etkinliğinin konuğu oldu.

26.06.2015 23:15

Yunus Emre üzerine önemli çalışmalarıyla tanınan yazar Mustafa Tatcı, Türkiye Diyanet Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ iş birliğiyle gerçekleştirilen 34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'ndaki "Ramazan Sohbetleri" etkinliğinin konuğu oldu.

Tatcı, Beyazıt Devlet Kütüphanesi'ndeki etkinlikte yaptığı konuşmada, ramazan ayını "aşıklara imkan sağlayan bir ay" olarak nitelendirdi.

Bayram yapmak için "mücadele" ve "mücahede" edilmesi gerektiğini belirten Tatcı, "Ramazan, bu bayramın bir hazırlığıdır, dolayısıyla her ramazan bir fırsattır" dedi.

Tatcı, "erbain", "çile" ve "halvet" gibi tasavvufi kavramları açıkladığı konuşmasına şöyle devam etti:

"Mana aleminde, fizik beden yoktur. Tasavvuf, arınma olayıdır. Sen çıkarsan aradan, Allah gelecektir. Halvette yaşayanlar, mürşitle mürid arasında bir sırdır. En sermayesiz kapı, aşk ve muhabbet kapısıdır. Seversin, sevilirsin, hepsi bu kadar."

Yunus Emre'den pasajlar okuyan Tatcı, "Yunus Emre, Türkçenin inceliği, İslam'ın derinliğidir" ifadelerini kullandı.

Tatcı, mücahedeyi, insanın içinde gerçekleştirdiği bir cihat olarak tanımlayarak, "Az yemek, az uyumak, az konuşmak da birer mücahededir" değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Tatcı, oturumun ardından dinleyicilerin sorularını yanıtladı.

Fuar kapsamında gerçekleştirilen "Ramazan Sohbetleri"ne, Kadir Gecesi'ne kadar 27 yazar katılacak.

Yaklaşık 180 yayınevinin stant açtığı fuarda, edebiyat, tarih, kültür, medeniyet, felsefe ve din alanında yayımlanan kitaplar ile Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Türkiye Diyanet Vakfı, İSAM, IRCICA ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınları yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement