Fatsa'da Karpuz Dikimi - Son Dakika
Yerel

Fatsa'da Karpuz Dikimi

Fatsa\'da Karpuz Dikimi

Fatsa Elma Ceviz ve Kivi Üreticileri Derneği, bir ay önce söktüğü 16 dönüm fındık bahçesine; soya, elma, kivi ve ceviz'in yanı sıra karpuzda dikti.

12.05.2014 18:23  Güncelleme: 10:16

Fatsa Elma Ceviz ve Kivi Üreticileri Derneği Başkanı (FECKÜD) Süleyman Pekbüyük, yaptığı açıklamada 4 dönüm bahçeye bin 500 kök karpuz fidesi diktiklerini ve hasat sonunda minimum 50 ton ürün almayı hedeflediklerini söyledi.

Karadeniz Bölgesi'nin karpuz yetiştirilmesine uygun olduğunu belirten Pekbüyük "Önümüzdeki 3 ay içinde fideler karpuz olarak ürüne dönüşecek. Yetiştirdiğimiz ürünlerin hepsini ihraç edeceğiz. Bu ihracatın sözleşmeleri yapıldı. Yetiştirdiğimiz tüm ürünler organik olduğu için ihraç edeceğiz. Biz ürünlerimizi yetiştirirken hiç bir kimyasal madde kullanmıyoruz. Sadece soya ürününü yurt dışına ihraç etmeyeceğiz. Soya ürününe ülkemizin ihtiyacı var ve devletimiz bu ürünün üretimini destekliyor. Biz bu ürünü Ordu ve Terme'de ki fabrikalara satacağız. Bütün yaptığımız çalışmalar İlce Tarım Müdürlüğü kontrolünde yapılıyor." dedi. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fatsa'da Karpuz Dikimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement