4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'na Doğru - Son Dakika
Güncel

4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'na Doğru

İTEO Başkanı Uğur: "Sorunlarımızın Cumhurbaşkanlığı düzeyinde görüşülüyor olması, esnafımız açısından çok önemlidir" "Ayrıca taksi şoförlerimizin ve yolcularımızın ulaşım güvenliğini sağlayacak projelerde vergisel teşvik sağlanmasının gündeme alınması tüm taşımacı esnafımızı hoşnut etmiştir"

20.11.2014 18:54

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur,  4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Ayrıca taksi şoförlerimizin ve yolcularımızın ulaşım güvenliğini sağlayacak projelerde vergisel teşvik sağlanmasının gündeme alınması tüm taşımacı esnafımızı hoşnut etmiştir" dedi.

Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nın 26-27 Kasım 2014 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirileceğini hatırlattı.

Üçüncüsü 1998 yılında yapılan şuranın uzun zaman sonra ilk kez Cumhurbaşkanının katılımıyla gerçekleştirilecek olmasının esnafı sevindirdiğini kaydeden Uğur, şurada mevzuat komisyonu, vergi ve sosyal güvenlik komisyonu, mesleki eğitim komisyonu, kredi ve finansman komisyonu ile yenilikçilik komisyonlarının çalışmalar yapacağını belirtti.

Uğur, iki gün sürecek şurada meslek kuruluşlarının işlevleri, fiyat tarifeleri, ustalık belgeleri, Telif Hakları Kanunu, vergisel teşvikler, eskimeye yüz tutmuş mesleklerin yaşatılması gibi konuların ele alınacağını dile getirdi.

Yahya Uğur, şuranın tüm esnaf grupları için son derece faydalı çalışmalar sağlayacağını ifade ederek şöyle devam etti:

"Sorunlarımızın Cumhurbaşkanlığı düzeyinde görüşülüyor olması esnafımız açısından çok önemlidir. Türkiye'deki tüm oda başkanlarının şuraya davetli olması yeni Türkiye'de esnaf ile ilgili yapılacak çalışmaların ne kadar ciddiye alındığının göstergesidir. Ayrıca taksi şoförlerimizin ve yolcularımızın ulaşım güvenliğini sağlayacak projelerde vergisel teşvik sağlanmasının gündeme alınması tüm taşımacı esnafımızı hoşnut etmiştir.

Bakanlığımızın da esnafımızın bu ihtiyaçlarını Cumhurbaşkanımızın da olacağı bir toplantıda gündeme getiriyor olması esnafımız adına olumlu bir yaklaşımdır. Bu vesile ile esnafımız artık unutulmaya yüz tutmuş ahilik kültürünü tekrar canlandıracaktır. Taksici esnafımız da kendilerine verilen bu değere duyarsız kalmayacaktır" - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement