4. Geleneksel Üç Aylar Etkinliği Miraç Programı - Son Dakika
Güncel

4. Geleneksel Üç Aylar Etkinliği Miraç Programı

Özkevser Vakfı Başkanı Çalışye: "Bu yılki programda yapılan toplu duaları, Soma'da hayatını kaybeden 301 kardeşimize göndereceğiz"

24.05.2014 23:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özkevser Vakfı'nca geleneksel olarak düzenlenen üç aylar etkinliğinde, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 kişi için dualar edildi.

Eyüp Stadyumu'ndaki programa binlerce vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı sahne aldı.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun anlatımlarıyla süren gecede, sanatçı Abdurrahman Önül ilahiler seslendirdi.

Özkevser Vakfı Başkanı Ferhat Çalışye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakfın, kuruluşundan bugüne kadar eğitim, kültür ve sosyal yardımlaşma faaliyetlerinde bulunduğunu söyledi.

Yurt içinde ve dışında doğal afet ve savaşlar sonrasında mağdur olanlara yardım etmeye çalıştıklarını anlatan Çalışye, madde bağımlısı gençlere yönelik çalışmaları da olduğunu kaydetti.

Her yıl üç aylarda stadyumlarda programlar düzenlediklerini ifade eden Çalışye, "Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in 'Ne zaman statlar Allah rızası için dolarsa, o zaman İslam bir yerlere gelmiş demektir' sözünü kendimize felsefe edindik" diye konuştu.

Bu yılki etkinliğe üzüntüyle başladıklarını dile getiren Çalışye, "Bu yılki programda yapılan toplu duaları, Soma'da hayatını kaybeden 301 kardeşimize göndereceğiz. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyoruz. Kederli ailelerine de sabır ve sağlık niyaz ediyoruz" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 4. Geleneksel Üç Aylar Etkinliği Miraç Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement